coronavirus

Els supermercats de Terrassa reconeixen un augment de vendes però recorden que els prestatges «es reomplen cada matí»

Des dels grans establiments de la ciutat fan una crida a la tranquil·litat i expliquen que els proveïdors entreguen els productes amb normalitat

per Marc Solé, Terrassa | 12 de març de 2020 a les 17:00 |
Prestatges de paper de vàter en un supermercat de Terrassa. | Marc Solé
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Carros plens fins dalt, llargues cues per pagar i prestatgeries buides. Així és com es troben, diversos supermercats de Terrassa -i de Catalunya- aquests darrers dies, després que els casos de coronavirus s’hagin multiplicat a tot el territori català i el Govern, així com els ajuntaments, hagin decretat mesures excepcionals per contenir la propagació de la pandèmia.


Segons indica el gerent d’un establiment de Ca n’Aurell, els productes que més busca la gent són “els de primera necessitat, com l’arròs, la carn o les conserves”. Per a adonar-se’n, només fa falta passejar pels passadissos dels supermercats: les estanteries d’aquests productes tenen poc estoc o inexistent, i els treballadors transporten caixes amunt i avall amb el transpalet intentant tapar els forats.
 

Una clienta busca productes davant les prestatgeries buides de llegums. Foto: Marc Solé


Tot i l'acabament de les existències, el responsable del local fa una crida a la tranquil·litat, avisant que el reavituallament de les prestatgeries "ara per ara està molt lluny de perillar", i assegura que cada dia es reomplen, siguin productes bàsics o no, explicant que "els proveïdors segueixen fent-nos arribar els productes amb normalitat" i afegint que l'estoc els prestatges es reomplen "cada matí".


Dos homes passegen pels passadissos del mateix supermercat. Amb un carro gran mig buit, expliquen que tenen dificultats "per trobar productes" i afegeixen que la gent "és molt alarmista". A més, un d'ells comenta que al matí ha passat per l'establiment, i afegeix que en poques hores "s'ha buidat tot".
 

El paper de vàter escasseja a la majoria d'establiments de la ciutat. Foto: Marc Solé

 
En un altre gran establiment situat a l'avinguda Vint-i-dos de Juliol, les existències de paper de vàter s'han acabat i els congelats i les conserves, entre d'altres, escassegen. Davant d'unes d'aquestes prestatgeries, una dona d'edat avançada va fent que no amb el cap. Quant al rotlle de paper de cuina que porta a les mans, comenta que el compra "perquè se li havia acabat". Ella, lluny de l'alarmisme, afirma que només buscava llenties "com qualsevol altre dia". A més, culpa els mitjans i els governs de "la por que té la gent".

Una situació semblant es viu a un supermercat del barri del segle XX de la capital vallesana on la seva responsable assegura que "estem tenint la mateixa feina que un dissabte i són dies entre setmana". Explica que és evident que la situació d'alerta pel coronavirus s'ha fet extensiva als supermercats. "La gent s'emporta pasta, arròs, productes de llarga durada", afegeix. 


 

 

Participació