Matadepera també tanca edificis municipals i cancel·la actes durant 15 dies pel coronavirus

El consistori també obliga a rebaixar a 1/3 la capacitat dels equipaments que restin oberts per garantir la separació d'un metre entre persones

L'Ajuntament de Matadepera.
L'Ajuntament de Matadepera. | Aj. de Matadepera
LaTorre
12 de març del 2020
Actualitzat a les 18:19h
L'Ajuntament de Matadepera ha anunciat un paquet de mesures preventives per evitar el contagi de coronavirus al municipi. D'aquesta manera, en un decret firmat per l'alcalde, s'anuncia el tancament de diversos equipaments municipals i la cancel·lació d'activitats culturals i esportives. La mesura té una vigència de 15 dies prorrogables. Altres municipis pròxims, com Terrassa o Ullastrell, també han adoptat decisions similars.

Una de les mesures més rellevants és l'aturada temporal de l'activitat del Casal de Gent Gran per tal de protegir les persones de la tercera edat, un dels segments poblacionals més vulnerables. En aquesta direcció, es demana restringir les visites de familiars i suspendre temporalment els nous ingressos als centres residencials d'atenció a la gent gran.

La decisió també afecta el Casal de la Cultura, l'Hotel, totes les instal·lacions esportives municipals, la seu de l'Agrupameu Escola i Gui Abat Escarré, i l'Escola Municipal de Música Fredric Mompou. A més, tots els centres educatius del municipi romandran tancats. El camp de golf municipal tampoc es salva de la restricció: romandrà tancat durant aquest període i se suspenen totes les activitats, classes d'adults i infants i campionats previstos.


El mateix decret anuncia que pel que fa a equipaments que romandran oberts (Bar del Casal de Cultura, Bar del Pavelló Primer d'Octubre i Restaurant Can Vinyers), caldrà reduir l'aforament a 1/3 del màxim autoritzat, sempre que es pugui garantir la separació mínima d'1 metre entre persones.

El Casal de Gent Gran de Matadepera, una de les infraestructures afectades per la mesura. Foto: Ajuntament de Matadepera


Amb aquesta decisió, també es cancel·len la xerrada "Dones, salut i estrès", que havia de tenir lloc al Casal de Cultura aquest dimecres, un acte de DAMA Matadepera, la sessió de relats eròtics d'aquest divendres a l'Hotel, i la conferència "El paper dels homes en l'era dels feminismes, que havia de tenir lloc dilluns 16 de març. També s'ajorna indefinidament l'espectacle de jazz gratuït que havia de tenir lloc divendres 19 de març a la plaça del Casal, a causa de la suspensió del Festival de Jazz de Terrassa, de què en formava part.