La campanya de donació de sang dels Bombers es manté sota mesures excepcionals a Terrassa

L'activitat se celebrarà aquest dissabte 14 de març sense la presència de membres del cos, canviant d'emplaçament i sense la resta d'actes programats amb altres entitats cultural

Una noia donant sang en una campanya de la Creu Roja.
Una noia donant sang en una campanya de la Creu Roja. | Albert Segura
LaTorre
12 de març del 2020
Actualitzat a les 14:27h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va decretar aquest dimarts l'estat d'emergència sanitària a la ciutat. Amb aquest anunci, la majoria d'activitats programades pels 15 dies vinents se suspenen, però aquest dijous s'ha conegut, després d'uns dies sota dubte, que la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang", programada pel dissabte 14 de març, es manté.

L'activitat podrà dur-se a terme sota mesures excepcionals, com el canvi d'emplaçament –passa de l'Ajuntament al Parc dels Catalans-, la no-presència de membres del cos de Bombers -es troben requerits degut a la situació d'alerta- i la cancel·lació de diversos actes programats en el marc de la campanya amb diverses associacions culturals terrassenques.
 

Imatge promocional de la campanya Foto: Banc de Sang i Teixits


La jornada de donació tindrà lloc dissabte de 10 a 14 h en horari matinal i de 16.30 a 20.30 h del vespre. Aquesta acció, que enguany arriba a la seva sisena edició, arriba a la ciutat amb la intenció d'"assolir l'objectiu de la campanya, augmentar les reserves de sang", com afirmen des de l'organització.

 
Tal com indiquen des del Banc de Sang i Teixits, les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa a causa "del canvi d'hàbits i les vacances". Amb aquesta campanya, asseguren que es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per mantenir les reserves. La mateixa institució recorda que les plaquetes de la sang caduquen al cap de cinc dies, i els glòbuls vermells als 42. Per això, asseguren que és important aconseguir "unes 1.000 donacions cada dia".