Donació de sang

La campanya de donació de sang dels Bombers es manté sota mesures excepcionals a Terrassa

L'activitat se celebrarà aquest dissabte 14 de març sense la presència de membres del cos, canviant d'emplaçament i sense la resta d'actes programats amb altres entitats cultural

per LaTorre , 12 de març de 2020 a les 13:00 |
Una noia donant sang en una campanya de la Creu Roja. | Albert Segura
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va decretar aquest dimarts l'estat d'emergència sanitària a la ciutat. Amb aquest anunci, la majoria d'activitats programades pels 15 dies vinents se suspenen, però aquest dijous s'ha conegut, després d'uns dies sota dubte, que la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang", programada pel dissabte 14 de març, es manté.L'activitat podrà dur-se a terme sota mesures excepcionals, com el canvi d'emplaçament –passa de l'Ajuntament al Parc dels Catalans-, la no-presència de membres del cos de Bombers -es troben requerits degut a la situació d'alerta- i la cancel·lació de diversos actes programats en el marc de la campanya amb diverses associacions culturals terrassenques.
 

Imatge promocional de la campanya Foto: Banc de Sang i Teixits


La jornada de donació tindrà lloc dissabte de 10 a 14 h en horari matinal i de 16.30 a 20.30 h del vespre. Aquesta acció, que enguany arriba a la seva sisena edició, arriba a la ciutat amb la intenció d'"assolir l'objectiu de la campanya, augmentar les reserves de sang", com afirmen des de l'organització.

 
Tal com indiquen des del Banc de Sang i Teixits, les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa a causa "del canvi d'hàbits i les vacances". Amb aquesta campanya, asseguren que es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per mantenir les reserves. La mateixa institució recorda que les plaquetes de la sang caduquen al cap de cinc dies, i els glòbuls vermells als 42. Per això, asseguren que és important aconseguir "unes 1.000 donacions cada dia". 

Participació