L'Ajuntament de Terrassa decreta l'alerta sanitària pel coronavirus i insta la ciutadania a «evitar el contacte presencial»

L'activació d'aquesta nova fase arriba després que el Govern anunciés la fase d'alerta del Pla d'Actuació PROCICAT de Protecció Civil

Jordi Ballart i altres membres del govern municipal durant la roda de premsa sobre el coronavirus.
Jordi Ballart i altres membres del govern municipal durant la roda de premsa sobre el coronavirus. | Ajuntament de Terrassa
11 de març del 2020
Actualitzat el 12 de març a les 11:03h
L'Ajuntament de Terrassa ha activat el Pla d'Emergència Municipal per risc sanitari en fase d'alerta a causa del coronavirus. Així ho ha dictaminat el comitè de seguiment aquest dimecres í, després que la Generalitat activés el pla PROCICAT a causa de l'epidèmia, que ja registra més de 100 casos a Catalunya, sis d'ells a Terrassa. En roda de premsa, l'alcalde Jordi Ballart ha reconegut que es tracta d'un moment "difícil" i ha instat a la població a "evitar el contacte presencial".

L'activació de la fase d'alerta contempla un paquet de mesures d'obligat compliment per la ciutadania i amb una vigència de 15 dies. Així doncs, queden anulades totes les activitats proposades per l'Ajuntament, es prohibeixen les activitats amb més de 1.000 assistents i es demana la reducció a un terç de l'assistència a les activitats proposades per les entitats, amb qui Ballart ha anunciat que contactaran perquè "tinguin en compte la situació" i demanar-los que planifiquin alternatives pels pròxims tres mesos. També queden aplaçades les activitats en equipaments municipals, així com els jocs esportius escolars, en consonància amb les recomanacions del Consell Esportiu. Consulta aquí totes les mesures aplicades.
 
Jordi Ballart ha avisat que la situació "és probable que es compliqui els propers dies" i ha fet una crida a la tranquilitat i a la responsabilitat per part de la ciutadania, amb especial atenció sobre les persones vulnerables. D'altra banda, el primer Tinent d'Alcalde, Isaac Albert, ha indicat que la intenció no és "aturar la ciutat, sino baixar el ritme" amb tres línies d'actuació principals: evitar contagis innecessaris, preservar la seguretat de les persones vulnerables i protegir els professionals, sobretot els de camps com la seguretat, la salut i la neteja.