El 39è Festival de Jazz de Terrassa queda suspès pel coronavirus

La voluntat de l'organització és poder-lo celebrar en un altre moment de l'any

El parc de Vallparadís es va omplir per al Pícnic Jazz.
El parc de Vallparadís es va omplir per al Pícnic Jazz. | Terrassa Turisme
Anna Mira / Marc Solé
11 de març del 2020
Actualitzat a les 17:22h
Un dels esdeveniments culturals més esperats de l'any a Terrassa, el Festival de Jazz, s'ha suspes a causa del coronavirus. Els organitzadors han pres aquesta decisió aquest dimecres al matí després de les mesures de prevenció que ha aprovat el govern de la Generalitat de Catalunya i que afecta als actes de gran afluència de persones. Les entrades venudes, tant de manera anticipada com per la web, seran retornades pel valor del seu import durant els pròxims 15 dies.

Segons ha pogut confirmar l'organització del festival a LaTorre, la voluntat és poder-lo reprogramar i celebrar-lo en un altre moment de l'any. Està previst que es faci públic un comunicat on es detallaran les mesures i els canvis del Festival de Jazz. L'anul·lació del festival suposa l'ajornament d'una setantena d'activitats previstes a la ciutat des d'aquest dimecres i fins el 29 de març. Aquesta mesura afecta tots els concerts programats: tant els de la Nova Jazz Cava, com els concerts a l'aire lliure -Pícnic Jazz inclòs- i la resta d'activitats complementàries. El 1r Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, ha manifestat la voluntat de recuperar la 39a edició del Festival de Jazz "no en les mateixes condicions, tractant-se d'un festival basat en gran part de contractacions d'artistes internacionals", però sí durant aquest 2020. A més, en aquesta direcció, ha apuntat que grans esdeveniments com el Pícnic Jazz o els concerts a la Plaça Vella "des d'un principi no quebien dins les mesures decretades pel Govern".

Quant al futur de la Fira Modernista, l'alcalde, Jordi Ballart, no ha donat una resposta ferma, al·legant que en l'actual situació "les decisions es prenen dia a dia", tot i que ha assegurat que "tandebò es pugui celebrar".