coronavirus

Terrassa activa en fase de prealerta el Pla d'Emergència Municipal per risc sanitari

Aquesta fase contempla l'anul·lació d'activitats de concurrència pública i pretén preparar als serveis municipals i d'emergència per una hipotètica escalada de l'alerta pel coronavirus

per LaTorre, 11 de març de 2020 a les 10:15 |
Reunió del comitè de seguiment del Pla d'Emergència Municipal. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en prealerta el Pla d'Emergència Municipal per risc sanitari a causa del coronavirus. Així ho va dictaminar el comitè de seguiment que es va reunir aquest dimarts al consistori per a fer el seguiment de les novetats respecte a l'epidèmia a nivell estatal, català i a Terrassa, on ja s'ha registrat el primer cas.

A la reunió hi van assistir membres del consistori, com l'alcalde Jordi Ballart, que va presidir la trobada, el 1r Tinent, Isaac Albert, o de Salut, Monica Polo, així com representants de les forces de seguretat, serveis d'emergència i representants d'altres àmbits.
L'activació en nivell de prealerta del Pla té l'objectiu de preparar als serveis municipals en cas d'activar-lo més endavant en nivell d'Alerta o Emergència, si fos necessari. A més, l'estat de prealerta preveu l'opció d'anul·lar o ajornar activitats puntuals de concurrència pública. En aquesta direcció, l'Ajuntament ha decidit que la campanya de donació de sang prevista per aquest dissabte no es farà en el format previst, ja que havia de comptar amb la participació de Bombers, policia i personal d'emergències i les recomanacions d'Interior respecte a aquests cossos ho impediran.
D'aquesta manera, els serveis municipals estan preparats i coordinats per prendre les mesures preventives en cada cas, sempre seguint les recomanacions i instruccions del Govern de la Generalitat a través dels Departaments de Salut i d'Interior. Núria Marín, tinenta d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, s'ha reunit amb les representacions sindicals de l'Ajuntament per traslladar les mesures a la plantilla per a garantir la seguretat i salut dels treballadors de l'Ajuntament de Terrassa.

Des del consistori insisteixen en un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i de "màxima confiança" en els serveis municipals i en el sistema de salut, dels quals afirmen que estan preparats per "tractar les situacions que es produeixin" i seguint els protocols que es marquen des del Govern de la Generalitat.

 

Participació