CREU DE SANT JORDI

La Fundació Prodis de Terrassa guanya la Creu de Sant Jordi

La fundació egarenca es troba entre les 30 personalitats i 15 entitats premiades

per NacióDigital , 10 de març de 2020 a les 14:41 |
Una usuària de Prodis. | Prodis
La Fundació Prodis de Terrassa ha estat anunciada com a guanyadora de la Creu de Sant Jordi, reconeixement atorgat per la Generalitat de Catalunya. Segons l'organització, l'entitat és galardonada "amb motiu del seu 60è aniversari, en reconeixement al seu compromís social i a la seva tasca eficient i efectiva" per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, paràl·lisi cerebral o malaltia. A més, reconeixen la seva "valuosa lluita" per oferir educació i feina adaptades a les necessitats del col·lectiu que atén.En declaracions a LaTorre, la presidenta de Prodis, Maise Balsells, ha manifesta l’alegria i orgull que suposa aquest galardó, el qual volen fer extensiu “a les persones que van arrencar el projecte, a les famílies i als voluntaris”. En aquesta direcció, Balsells ha volgut reconèixer el paper dels usuaris, dels que ha dit que “donen sentit” a l’entitat i també ha remarcat el paper de Terrassa en l’exit, afirmat que sempre “l’han tingut del seu costat”.

Per a la presidenta de la Fundació aquest premi també suposa un reconeixement “per tota la gent que ha participat en aquest camí”, per concloure afirmant que ara “es recullen els fruits d’una feina de molts anys”.

 

30 personalitats i 15 entitats

A part de l'entitat egarenca, el Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats destaquen els pares de Guillem Agulló, Carme Salvador i Guillem Agulló, pel seu compromís amb la lluita antifeixista i contra el creixement de l'extrema dreta després de la mort del seu fill a mans d'un militant neonazi el 1993.

"Amb les seves accions i la seva actitud exemplar han ajudat a visualitzar la memòria de les víctimes dels crims d'odi a l'estat espanyol", diu el comunicat difós aquest dimarts després del consell executiu. 

També s'ha concedit als germans Roca, ressaltant la seva tasca en el terreny de la innovació, la formació i els projectes de responsabilitat social en àmbits com el de la gestió emocional dels recursos humans, la captació i retenció del talent professional i la incorporació de les novetats tecnològiques en el món de la cuina i la gastronomia. Com ressalta el Govern, l'elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar la paritat de gènere i la representació territorial.

Entre els guardonats hi ha la pianista i pedagoga Àngels Alabert; l'enginyer industrial Josep Amat; el pintor i escultor Miquel Barceló; l'actriu Imma Colomer; l'economista Jordi Galí; la coreògrafa Sol Picó; la dissenyadora Miriam Ponsa; el filòleg Joan Ramon Resina; l'esportista Laia Sanz; i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 

Aquí podeu consultar tots els guardonats: 

Creus de Sant Jordi 2020 by edicio naciodigital on Scribd

 

Participació