coronavirus

Quart cas de coronavirus al Taulí

El segon d'aquest dilluns, tot i que no altera la quarantena de persones, perquè és una de les que estava confinades

per NacióSabadell , Sabadell, 10 de març de 2020 a les 09:00 |
L'Hospital Parc Taulí | Albert Hernàndez
L'Hospital Parc Taulí ha confirmat el quart cas de coronavirus, el segon d'aquest dilluns. Es tracta d'una de les persones que ja es trobava en aïllament domiciliari i, per tant, no ha suposat alterar les mesures de prevenció. Així que es mantenen les 47 persones confinades a casa seva. 

Tot són sanitaris i altres treballadors i es troben en estat lleu. Haurien estat en contacte amb el primer cas, que va donar positiu el passat divendres i es va  donar conèixer dissabte. L'origen seria el viatge que va fer a la ciutat de Milà.


El Parc Taulí ha convocat cinc sessions informatives internes durant els propers dies per afrontar la situació.

Sabadell és, a hores d'ara, una de les quatre poblacions vallesanes que ha comptat amb el contagi del virus. Després que es conegués el primer cas, el passat 28 de febrer una dona de Sant Cugat, de 58 anys, que s'hauria infectat a través d'un viatge a Alemanya, amb una persona que havia donat positiu del virus, en aquests darrers dies s'han comunicat positius de coronavirus a Sabadell, Montcada i Reixac i Terrassa.


Curiosament, quan es va confirmar la infecció de la santcugatenca era el quart de Catalunya, quan actualment ja n'hi ha més d'un centenar i ha deixat tres morts (tenien patologies prèvies).


Consells de prevenció


Des del Taulí han recordat les mesures per prevenir el virus, com ara rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

 

Participació