Generalitat i Terrassa sumen forces per potenciar la Formació Professional a la ciutat

En una reunió celebrada divendres, les dues parts van acordar l'impuls d'aquesta via educativa

Reunió entre representants de la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa, divendres passat.
Reunió entre representants de la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa, divendres passat. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
09 de març del 2020
Actualitzat a les 17:51h

El president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano; el director general de Formació Professional Inicial del Departament d’Educació de la Generalitat, Joan Lluís Espinós, i la directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret va reunir-se aquest divendres a Terrassa amb representants de del consistori egarenc en el marc Consell de la Formació Professional de la ciutat.

La trobada, on hi van assistir el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, i la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va servir per parlar del futur model de l’FP i per acordar conjuntament potenciar la Formació Professional a la ciutat vallesana. A la reunió, Mohedano, Espinós i Rectoret van presentar l’Estratègia de Formació i Qualificació Professional 2020-2030.

Durant aquesta reunió, la Comissió Permanent del Consell de la Formació Professional de Terrassa va transmetre als representats de la Generalitat el seu projecte de futur per impulsar la formació professional a Terrassa, de manera compartida, i la seva tasca de prospecció dels reptes d’ocupabilitat i competitivitat de Terrassa i el seu entorn. Durant la trobada també es van exposar projectes com els de la Fira d’Orientació Formativa i Professional “Terrassa Tria Futur”, el programa Terrassa Orienta, o el futur centre integral de l’FP a Terrassa.

En aquest sentit, Mohedano afirmava “hem estat parlant de les bones dades d’FP que hi ha nivell d’inserció laboral al municipi, i de la bona salut dels seus centres, que treballen i fan molt bona feina”. Tal com recordava el president del Consell Català de l’FP, “la Formació Professional requereix una correponsabilitat molt gran entre els diferents actors. No només amb la política pública, sinó que les empreses fomentin la contractació d’aquests perfils, que facin tutors d’empresa i que permetin desplegar l’FP dual, que ja és una realitat a Terrassa”. 

Davant la voluntat compartida de seguir impulsant la formació professional dual, la regidora d’Educació va informar que s’està treballant per poder posar en marxa la primera línia en aquest àmbit a l’Institut Montserrat Roig. En aquest sentit, l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil de l’Institut Montserrat Roig tindrà l’oportunitat de desenvolupar la seva experiència laboral a les escoles bressol de titularitat municipal.