Dos infectats més per coronavirus al Vallès Occidental

Presenten símptomes lleus i estan aïllades al seu domicili

Persones amb màscares pel carrer
Persones amb màscares pel carrer | Adrià Costa
NacióSabadell
09 de març del 2020
Actualitzat a les 12:39h
El Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat a l’Ajuntament de Montcada i Reixac els dos primers casos de coronavirus al municipi. Són dues persones afectades que presenten símptomes lleus i es troben confinats al seu domicili.

Ambdós van participar a l’activitat Espai de joc, organitzada pel consistori el passat dimecres, 4 de març, a la Casa de la Vila. En aquest sentit, totes les famílies i professionals participants a la mateixa han estat avisades per tal que romanguin també als seus domicilis fins que es descarti o confirmi que n'han resultat infectades. Com a mesura preventiva aquesta activitat restarà suspesa fins nou avís.

És el segon contagi a la comarca, després que el primer arribés el passat 28 de febrer, una dona de Sant Cugat, de 58 anys, que s'hauria contagiat a través d'un viatge a Alemanya. Era el quart positiu de Catalunya, quan actualment, fins aquest diumenge a la nit, ja n'hi ha una setantena. 


Des del consistori han recordat les mesures per prevenir el virus, com ara rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.