Els Gegants Vells de Terrassa, exhibits al vestíbul de l'Ajuntament

Des del consistori indiquen que amb aquest trasllat pretenen que aquest patrimoni "estigui en un punt habitual de trànsit de persones i de fàcil accés per a petits i grans"

Robesa, en primer pla, i Pepona, al fons, exhibits al vestíbul de l'Ajuntament.
Robesa, en primer pla, i Pepona, al fons, exhibits al vestíbul de l'Ajuntament. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
06 de març del 2020
Els Gegants Vells de Terrassa, na Pepona i en Robesa, han sigut traslladats al vestíbul de l'Ajuntament de Terrassa. Els dos caps de gegants i les seves respectives mans, van ser un donatiu a la ciutat de Ramon Rouvière l'any 1850 Aquest dimecres a la tarda, els Geganters de Terrassa, responsables de la cura, manteniment i exhibició dels Gegants de la ciutat, van traslladar les dues peces al seu nou emplaçament.

Amb aquest canvi, des del consistori indiquen que es pretén que "protagonistes del patrimoni de la Cultura Popular i Tradicional de la ciutat estiguin en un punt habitual de trànsit de persones i de fàcil accés per a petits i grans". Fins ara, els Gegants Vells de Terrassa estaven a l'Arxiu administratiu i històric de l'Ajuntament de Terrassa i Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, situat al carrer de Baldrich.
 

Els dos Gegants Vells instal·lats a l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Terrassa


En Robesa i na Pepona

El Gegant vell Robesa és obra de Francesc Torres i Armengol, el bust i les mans, construït a la ciutat el 1850, que va modelar el gegant segons el model del mestre d'obres Robesa. El gegant mesura 4,20 metres d'alt i està complementat amb un pergamí a la mà esquerra, cabell natural, un medalló antic i un cinturó.

La Geganta vella Pepona, també és de Francesc Torres i Armengol i el mateix any 1850, va ser modelada segons el model d'una senyora de l'època. La seva alçada és de 4,10 metres, i llueix cabell natural, un mocador a la mà dreta i una toia de flors a la mà esquerra. Com en el cas del seu homòleg masculí, les seves dues mans són peces originals.