Terrassa renova quatre parcs infantils per promoure el no-sexisme, la inclusió i la creativitat en els infants

Les obres han tingut un cost de 157.000 euros i s'han centrat en zones lúdiques de quatre barris de la ciutat

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, visita un dels parcs renovats.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, visita un dels parcs renovats. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
05 de març del 2020
L'Ajuntament de Terrassa ha millorat i renovat un total de quatre zones de jocs infantils ubicades a quatre barris de la ciutat. En aquesta obra, el consistori ha substituït els jocs tradicionals de caràcter individual per nous elements que promouen el joc en grup, inclusiu i d'interacció. L'acció ha comptat amb un pressupost de 157.233 euros, i ha estat executada per l'empresa Consca Egara S.L.

Segons expliquen des del consistori, amb aquestes actuacions, es fa una "clara aposta" pels espais lúdics "més inclusius, que fomenten el joc no sexista, l'ús de la imaginació, la creativitat i la participació entre la població infantil".

Al carrer de Joan Baptista Galí (Centre), s'hi ha instal·lat quatre elements nous de joc interactiu, s'ha adequat el paviment per esmorteir les possibles caigudes, i s'ha construït un tancament perimetral. A la zona de joc infantil situada entre els carrers de Guadiana i Túria (Can Palet II), s'ha instal·lat un gronxador "niu" i un altre per a nadons. També s'ha reomplert l'espai amb sorra fina.
 

L'alcalde i diversos regidors visiten un dels parcs renovats. Foto: Ajuntament de Terrassa


A la plaça de les Gueraldes (Roc Blanc), s'hi ha instal·lat un element combinat gran i un gronxador adaptat, s'ha substituït la tanca de fusta per una d'arcs metàl·lics. També s'ha pavimentat l'accés del carrer de Carrasco i Formiguera, pavimentant el tram per habilitat el pas de cadires de rodes, entre altres actuacions.

A la plaça del Pare Alexandre, s'hi ha instal·lat un nou gronxador adaptat, un gronxador per a nadons i s'hi ha afegit un tobogan. A més s'ha creat una nova zona de joc que pretén promoure el joc en grup en infants de més edat i s'ha instal·lat una plataforma a nivell continguda i s'ha pavimentat la plaça.