La UPC es consolida com a líder de l'Estat i entre els 100 primers del món en diverses disciplines

La universitat es situa entre les 25 millors universitats del món en Arquitectura i Enginyeria Civil i entre les 100 millors en Enginyeria i Tecnologia

LaTorre
05 de març del 2020
Campus de la UPC Terrassa
Campus de la UPC Terrassa | UPC
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) escala posicions en la nova edició del rànquing QS World University Rankings (WUR) by subject. En aquesta llista, la UPC se situa en el lloc 21 del món en Arquitectura, i en Enginyeria Civil i Estructural, es manté en el lloc 23 a escala global. Quant a Enginyeria i Tecnologia, la universitat escala del lloc 85 del 2019 al 76 d'enguany. En totes aquestes disciplines, es manté com a primera de l'Estat.

En Art i i Disseny, Enginyeria de Telecomunicació, Elèctrica i Electrònica, Ciències de la Computació Enginyeria Industrial, Mecànica i Aeronàutica, la universitat es col·loca entre la 51ª i 100ª del món, situant-se com a líder a l'Estat en la majoria de camps.

En les disciplines de Ciències del Medi Ambient, Matemàtiques, i Estadística i Investigació Operativa, la UPC se situa en el rang 101-150 de les millors universitats. També obté posicions destacades en Enginyeria Química (rang 151-200), en Agricultura i en Administració d'Empreses (ambdues en el rang 251-300) i en Física i Astronomia (rang 301-350).

En Enginyeria Industrial, Mecànica i Aeronàutica, la UPC se situa, a més, com a segona universitat de l'Estat, en el rang 2-3 en Ciències del Medi Ambient i en el 2-4 en Estadística. La Universitat també es posiciona en el camp de Ciències Naturals (en el lloc 287 del món), en el d'Arts i Humanitats (359 del món) i en el de Ciències Socials (386 del món).

El QS World University Rankings by Subject 2020, editat per QS Quacqarelli Symonds, analitza quatre indicadors, dos centrats en la recerca (Cites per document i H-Index) i dos en la reputació de les institucions, tant entre els acadèmics d'altres institucions, com des de la percepció dels ocupadors.