8 de març

Tot el que has de saber sobre la manifestació del 8 de març a Terrassa

Enguany la manifestació comptarà amb tres columnes per homenatjar les últimes víctimes de violència de gènere a la ciutat

per Marc Solé , 5 de març de 2020 a les 19:00 |
Cartells de la manifestació feminista a Terrassa del 2019. | Anna Mira
Un any més, Terrassa es prepara per una manifestació massiva en el marc del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Enguany, l'acte tindrà lloc diumenge 8 de març a partir de les 12.30, i sota el lema de "Ens volem vives i lliures", s'hi espera la participació de milers de terrassenques i terrassencs.L'organització de l'acció va a càrrec de la plataforma "Feministes Terrassa, integrat per una quinzena de col·lectius de la ciutat, com entitats de dones, associacions de barri, partits
polítics o sindicats. A més, des de la regidoria de Polítiques de Gènere del consistori egarenc, es recolza l'activitat i s'hi convoca a la ciutadania.

 
Tal com expliquen des de l'entitat, la manifestació d'aquest any serà un donatge (homenatge a una dona) per la Judith, l'Eva i la Mònica, les tres últimes víctimes mortals per violència de gènere a la ciutat. En record de les tres noies assassinades, la manifestació constarà de tres columnes, que  emprendran la marxa simultàniament des de la Plaça de l'Aigua, la Plaça dels Països Catalans i l'Estació del Nord, sent aquesta última la capçalera principal, conformada per membres de tots els col·lectius que integren la plataforma organitzadora.
 
 

Manifestació feminista pel 8M a Terrassa. Foto: Anna MiraA les 13.00, s'espera que les tres marxes conflueixin al Monument de la Dona Treballadora, on hi tindrà lloc la lectura d'un manifest reivindicatiu que comptarà amb la participació d familiars i amistats de les dones protagonistes del donatge. Fonts de l'organització consultades per LaTorre emplacen "a totes les terrassenques i terrassencs" a participar-hi.

 

Participació