La Cambra de Terrassa presentarà l'avantprojecte de llei per dinamitzar el comerç local al Vallès

Estan especialment dirigides als responsables dels establiments i associacions comercials de la ciutat

LaTorre
03 de març del 2020
Actualitzat el 06 de març a les 9:16h
Un aparador en rebaixes.
Un aparador en rebaixes. | Adrià Costa
La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha organitzat dues sessions per presentar l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU), que té com a objectiu buscar i enfocar solucions a la problemàtica i agilitat del comerç de proximitat per obrir-se camí davant d'un entorn comercial cada cop més complex i competitiu, i aconseguir dinamitzar i revitalitzar els espais on es concentren les activitats industrials, comercials i/o de serveis.

La primera sessió tindrà lloc aquest dimecres, 4 de març, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, mentre que la segona serà el 19 de març a la Masia Can Serra, on es concentren els Serveis a l'Empresa de l'Ajuntament de Rubí. Les dues sessions seran a les 14.15h i tindran una durada aproximada d'una hora i mitja.

Ambdós actes comptaran amb la presència de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç, i Montserrat Gallardo, directora i subdirectora generals de Comerç de la Generalitat de Catalunya respectivament, i amb el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, que en realitzarà la cloenda. A Sant Cugat hi assistirà també la regidora de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; i a Rubí serà Moisés Rodríguez, regidor dels Serveis de Promoció i Dinamització Cultural i de Comerç l'encarregat de donar la benvinguda a l'acte.

Les inscripcions per a cada una de les sessions s’han de formalitzar per correu electrònic a comunicacio@cambraterrassa.org.

Què és l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica

Aquest avantprojecte proposa la creació d'un model d'entitat associativa, basat en l'esquema de col·laboració públicoprivada i que anomenen Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), i que es configura com una associació privada no lucrativa, sota la tutela del municipi.

Aquest organisme tindria la funció de posar en marxa iniciatives de millora de l'entorn, complementàries als serveis que ja es presten des de les administracions, per tal de revitalitzar o dinamitzar els espais on es troben concentrades les activitats empresarials i comercials, un model basat en el business improvement districs (BID), del qual hi ha legislació de referència a diversos països, com els Estats Units, Anglaterra o Alemanya, i es comença a difondre a d'altres.