L'Ajuntament de Terrassa atorga una subvenció de 15.000 euros a Open Arms

La contribució anirà destinada a les reparacions del vaixell Astral, que es troba al Port de Barcelona després de salvar prop de 500 persones al Mediterrani el 2020

LaTorre
02 de març del 2020
L’Ajuntament de Terrassa ha atorgat a l’ONG Proactiva Open Arms una subvenció de 15.000 € per contribuir a les reparacions del vaixell Astral, que l’entitat utilitza per dur a terme les seves tasques de vigilància i salvament al mar. El vaixell, que navega des de fa gairebé mig segle, es troba en aquests moments al port de Barcelona després de les darreres missions dutes a terme al gener i febrer, en què s’han rescatat 488 persones al mar.

La donació per part del consistori egarenc arriba després de la crida efectuada per l'ONG, en què avisava que l'Austral el vaixell amb el que han salvat 6.000 persones en dos anys, patia "greus avaries". D'aquesta manera, els diners podran ser destinats a canviar el motor de l'embarcació, o bé adquirir-ne una de nova. D'aquesta manera, es pretén que Open Arms torni al Mediterrani per dur a terme més missions humanitàries. 
 
Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre dedicada a
protegir amb la seva presència al mar totes aquelles persones que intenten arribar a
Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. L’entitat es dedica a la
vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al
Mediterrani. En els darrers anys Proactiva Open Arms ha rescatat al voltant de 7.000
persones al mar.

L’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme els darrers anys diferents accions de suport i col·laboració amb l’ONG, d’una banda amb diferents subvencions destinades a reparacions i combustible; i d’altra amb accions de sensibilització. Així, el Cinema Catalunya va acollir el 2016 la projecció del documental Astral, el mateix any es va impartir una formació a membres del Consell de Solidaritat, a càrrec de Proactiva Open Arms, i l’any següent el director de l’entitat, Òscar Camps, va pronunciar una conferència en el marc de la Diada de Catalunya.