Tot per Terrassa planteja reformes a la Policia Municipal

El regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, va detallar que el Govern prioritza invertit en policia de barri i estudia la creació d'una unitat canina, punts físics del cos als districtes així com una bústia de denúncies

El regidor de Seguretat de Terrassa, Xavier F. Rivero, durant el debat de divendres.
El regidor de Seguretat de Terrassa, Xavier F. Rivero, durant el debat de divendres. | TxT
LaTorre
02 de març del 2020
Actualitzat a les 17:59h
Xavier F. Rivero, regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Terrassa va avançar diverses reformes que planteja el seu partit, Tot per Terrassa, pel cos policial de la ciutat. Els detalls van ser esgrimits aquest divendres durant la segona sessió de "Tot Tertúlia", el cicle de debat de la formació que compta amb la participació d'un dels seus regidors cada dues setmanes

En aquesta línia, Fernández Rivero va manifestar que una de les prioritats de l'equip de Govern es centra en potenciar la policia de barri. Durant el mateix acte, va explicar que des de la regidoria de Seguretat s'estudien la creació d'una bústia de denúncies "per agilitzar el contacte amb la ciutadania", així com situar punts físics de la Policia Municipal a cada un dels districtes de Terrassa. Quant a aquesta última idea, Rivero va explicar que es valora la possibilitat de comptar amb professionals als centres cívics perquè les persones que ho necessitin "no s'hagin de desplaçar sempre a la comissaria".

El regidor va apuntar l’aposta municipal perquè els policies “rebin formació continuada en temes com medi ambient, benestar animal i atenció al ciutadà”. Fernández Rivero també va voler destacar "l’èmfasi" que la Policia Municipal està duent a terme en actuacions a zones d’oci nocturn, en ocupacions incíviques d’habitatges o en la venda ambulant no autoritzada.
 

El regidor de Seguretat de Terrassa, Xavier F. Rivero, durant el debat de divendres. Foto: TxT


La creació d'una unitat canina, una altra de les propostes

Una de les propostes més destacades avançades pel regidor consisteix en la creació d'una unitat, la qual està sent estudiada. Tanmateix, Fernández Rivero va assegurar que des de l'Ajuntament "no es volen comprar gossos", sino que en cas de tirar la proposta endavant, els animals serien adoptats d'un centre d'acollida per ser formats posteriorment.

"Tot Tertúlia"

En aquesta ocasió, una quarantena de persones van assistir a la sessió, que va tenir lloc un cop més a la seu del partit, al C/Galileu de Terrassa. Aquesta va ser la segona trobada de "Tot Tertúlia", amb què el partit pretén oferir xerrades obertes a la ciutadania en què tractar temes diversos amb la presència de regidors responsables de les àrees. Fa dues setmanes, la Tinent d'Alcalde i regidora de Neteja i Residus, Lluïsa Melgares va assistir a la primera sessió, i el divendres 13 de març tindrà lloc la tercera, amb un regidor o regidora encara per confirmar.