El comerç local de Terrassa disposarà d'un Pla Director

S’ha aprovat per unanimitat al ple municipal de febrer

28 de febrer del 2020
L'Ajuntament de Terrassa s'ha compromès a crear un Pla Director de Comerç a Terrassa. Tots els grups polítics han aprovat, per unanimitat, la proposta que en un primer moment havia presentat Ciutadans.

En el ple d'aquest mes de febrer els grups polítics s'han compromès en impulsar una diagnosi global del sector comercial per tal de tenir un coneixement acurat de les característiques del comerç a Terrassa. L'objectiu és presentar un pla de treball a la taula de comerç per definir la necessitat d'un document estratègic per entomar els reptes del comerç local.

Entre els principals problemes que es considera que té el comerç de Terrassa hi ha l'impacte del comerç electrònic, que moltes vegades queda relegat a les grans empreses; el preu dels lloguers dels locals comercials, que ha provocat que molts petits comerços han hagut d'abaixar les persianes. 

Un altre dels reptes és adaptar els espais comercials a les noves activitats en el POUM, fer front al relleu generacional al món comercial local, l'associacionisme o la modificació d'ordenances municipals per facilitar els usos comercials a les zones on hi ha restriccions.