El Sindicat de Llogaters crida a la mobilització davant les clàusules abusives dels fons voltor

Veïns i institucions han denunciat les clàusules abusives d'un fons voltor a les portes del Parlament de Catalunya

Roda de premsa del Sindicat de Llogaters al Parlament de Catalunya.
Roda de premsa del Sindicat de Llogaters al Parlament de Catalunya. | Cedida
Andreu Merino / Anna Mira
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:55h
Denúncia col·lectiva contra el fons voltor Azora aquest matí a les portes del Parlament català. Hi han participat membres del Sindicat de Llogaters i veïns afectats pel fons voltor Azora, juntament amb representants dels ajuntaments implicats -Barcelona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Granollers- i també membres de la cambra catalana com el seu president, Roger Torrent, o la diputada de la CUP, Maria Sirvent. 

Han denunciat que entre les cinc ciutats catalanes hi ha 7.000 pisos afectats per aquest fons voltor que aplica clàusules i augments dels lloguers abusius. També han fet una crida la mobilització ciutadana per participar a la manifestació que han convocat aquest diumenge 1 de març a Badalona. A més a més aquesta setmana els diversos municipis presenten mocions als ajuntaments per denunciar la situació. 

"Volem que se sumi tota la població perquè és una manifestació per defensar el futur del conjunt de la ciutadania", han dit membres del moviment veïnal durant l'acte. Els veïns han agraït la presència dels membres dels ajuntaments i del Parlament i han demanat "mesures valentes" per fer front a al que han anomenat "una cruïlla històrica". 

Coordinats pel Sindicat de Llogateres de Catalunya s'ha posat en marxa la campanya #TodasVsAzora amb les seccions sindicals dels diferents municipis i les sis assemblees de veïns de les onze finques afectades.

Manifestació a Badalona

Diumenge 1 de març s'ha convocat una manifestació unitària a Badalona en contra dels fons voltor i a favor de la regulació dels lloguers. Arrencarà a les 11 h a la plaça de la Vila. Precisament, els primers veïns que van donar el senyal d'alerta són els del bloc que el fons voltor té al barri de Progrés de Badalona, abans propietat del Banc Sabadell.