Absolts els activistes que van bloquejar l'entrada del TSJC

L'Audiència de Barcelona emmarca la protesta en la llibertat d'expressió i en la "resistència passiva sense violència"

Els mossos, desallotjant les persones que bloquejaven el TSJC.
Els mossos, desallotjant les persones que bloquejaven el TSJC. | Sergi Ambudio
NacióDigital
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:27h
L'Audiència de Barcelona ha absolt els 12 activistes dels CDR, entre els quals n'hi ha tres de Terrassa que, juntament amb unes 200 persones, van bloquejar l'entrada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 23 de febrer del 2018. La fiscalia demanava penes de fins a dos anys i mig de presó pels delictes de desordres públics, resistència greu i desobediència.

El tribunal, però, resol que no ha quedat acreditat "cap dany" a objectes o coses per part dels manifestants i emmarca la protesta en la "llibertat d'expressió i crítica" i en la "resistència pacífica sense violència".

"No ha resultat acreditat cap mena de danys a les persones o a les coses per part dels manifestants, ni tan sols el forjat de ferro de les portes del Palau de Justícia al qual es van encadenar els acusats va patir cap detriment o desperfecte, i ningú no va sofrir cap lesió com a conseqüència de la conducta dels manifestants", destaca la sentència.

Consulta aquí la sentència íntegra

Sentència absolutòria de l'Audiència de Barcelona sobre el cas dels activistes que van bloquejar l'accés al... by naciodigital on Scribd