El Museu de Terrassa programa quatre activitats gratuïtes pel Dia Internacional de la Dona

Una visita guiada, una xerrada i dues exposicions amb la figura femenina com a eix central tindran lloc al Museu de Terrassa fins el 30 de març

LaTorre
26 de febrer del 2020
Amb la celebració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona com a pretext, el Museu de Terrassa ofereix quatre activitats gratuïtes amb la figura sexe femení com a protagonista. En total seran dues exposicions, una visita guiada i una xerrada, des d'ara i fins el 15 de març.

L'exposició temporal "Dona i artista. La col"lecció del Museu de Terrassa" segueix al Castell Cartoixa de Vallparadís, i es pot visitar de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i els diumenges de 11 a 14 h. La mostra ofereix obres creades per dones en l'àmbit terrassenc i es podrà visitar fins el diumenge 15 de març.

El dissabte 7 de març tindrà lloc a les 17.30 l'activitat "Converses amb artistes: Anna Clariana", en què la ponent explicarà de forma didàctica com s'il·lustre un llibre i en acabar, els nens i nenes podran crear una obra amb la temàtica de la dona. La Biblioteca Central de Terrassa acollirà l'activitat, que està adreçada a infants de fins a 9 anys. La inscripció s'ha de formular a través del  93 789 45 89.
 

Interior del Castell-Cartoixa de Vallparadís, una de les seus del Museu de Terrassa. Foto: Museu de Terrassa



Del 9 al 30 de març, el Casal de la Dona de Terrassa (C/ de Galileu, 119) acollirà "Dones al jardí de la memòria", una mostra que ofereix la possibilitat de recordar la biografia de 10 dones egarenques destacades en camps com l'educació, el periodisme o la política, entre d'altres. El recull es pot visitar els dilluns i divendres de 17 a 20 h i els dimecres de 10 a 12 h.

En relació a aquesta última exposició, el diumenge 15 de març a les 11 del matí, al Complex Funerari de Terrassa, hi tindrà lloc la visita "Dones al jardí de la memòria", on es recordaran, es compartiran les seves inquietuds i es posarà en valor cadascuna de les seves vides. Es tracta de terrassenques il·lustres, ja difuntes, com Paulina Pi de la Serra, Joana Biarnés o Àngels Poch, entre d'altres.