L'ecofeminisme, protagonista de la campanya sensibilitzadora pel 8 de març a Terrassa

Aquest dimarts l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, han presentat la campanya de sensibilització de l'Ajuntament de Terrassapel 8M d'enguany

L'alcalde Jordi Ballart i la regidora de Polítiques de Gènere Núria Marín durant la presentació de la campanya.
L'alcalde Jordi Ballart i la regidora de Polítiques de Gènere Núria Marín durant la presentació de la campanya. | Ajuntament de Terrassa
25 de febrer del 2020
"Ecofeminisme: no hi ha verd sense lila". Aquest és el lema de la campanya de sensibilització de l'Ajuntament de Terrassa de cara a la celebració del Dia de la Dona, el 8 de març. La campanya ha estat presentada aquest dimarts en roda de premsa per l'alcalde la ciutat, Jordi Ballart, i la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín.

Enguany, la programació d'activitats de la campanya girarà entorn a l'ecofeminisme, un moviment que reivindica noves formes de reorganització econòmica, política i social, sovint liderades per les dones feministes.  En aquesta direcció, Jordi Ballart apunta que “ara, les lluites feminista i ecologista són en un moment d’eclosió, de repensament per situar la vida al centre, valoritzar les relacions interpersonals i els vincles, i reforçar els llaços amb la natura. I també per denunciar la manera com determinades polítiques s’han consolidat en contra i fora de les bases materials que sustenten la vida”.
 

L'alcalde i la regidora de Polítiques de Gènere durant la presentació de la campanya. Foto: Ajuntament de Terrassa


A més, el batlle egarenc, després de referir-se a Terrassa com a ciutat feminista, ha afegit: "cal ampliar el concepte i parlar de Ciutat Ecofeminista per posar la vida al centre de l’espai públic i aconseguir una ciutat amb distàncies més curtes, pensada per a la mobilitat en transport públic i amb més espais verds per crear vida comunitària i promoure la salut”.

La tria del tema principal de la campanya d'enguany, s'explica en tres motius segons l'Ajuntament: el moment de gran preocupació per l'emergència climàtica, la justícia social com a meta a través de la igualtat de gènere en la lluita ecologista i valoritzar les relacions interpersonals així com reforçar els llaços amb la natura.
 


Un any més, la Regidoria de Polítiques de Gènere, juntament amb la Comissió 8 de març, formada per associacions, entitats i grups de dones de la ciutat, organitza la campanya entorn al 8 de març. Enguany, el programa de la campanya contempla fins a 56 activitats, en què a més dels col·lectius mencionats, hi participen vuit serveis municipals.

El cartell de la campanya

La imatge de la campanya és la guanyadora d'entre 22 propostes d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa. En aquesta ocasió, el treball guanyador és el de l'alumne Ali El Moussaui, i mostra una figura femenina que sosté amb cura una planta que brota i vol transmetre la idea del sosteniment de la natura per part de les dones.
 

La imatge de la campanya de sensibilització d'enguany, obra d'Ali El Moussaui. Foto: Ajuntament de Terrassa


56 activitats entre el 3 de març i el 18 d'abril

En el marc de la campanya sensibilitzadora pel Dia Internacional de les Dones, Terrassa serà escenari de 56 activitats entre els dies 3 de marça i 18 d'abril. Entre la programació hi ha xerrades, visites guiades, espectacles musicals i teatrals, sessions de cinema o exposicions, entre d'altres. Totes les activitats, contemplen el feminisme i l'ecologisme com a punt de partida. 

En la confecció del calendari hi ha participat el propi Servei de Polítiques de Gènera, amb la col·laboració d'altres serveis com Joventut, Cultura, Programa de Memòria Democràtica o el Museu de Terrassa. Consulta aquí totes les activitats programades.