Seguretat

Matadepera instal·la 20 noves càmeres de seguretat i ja en té 60 per tot el poble

Les càmeres compten amb un pressupost de 26.000 euros i a les inversions d'aquest any 2020

per LaTorre , 25 de febrer de 2020 a les 15:00 |
Instal·lació d'una de les càmeres a Matadepera. | Ajuntament de Matadepera
Des d'aquest dilluns s'està procedint a la instal·lació d'una nova remesa de càmeres de videovigilància a diversos punts de Matadepera. En aquesta ocasió se n'afegeixen 20, entre les quals n'hi ha d'ambient –graven tot allò que capta la càmera- i les que capten només matrícules per procedir a una hipotètica la identificació.

"La idea és continuar reforçant el control, no només dels accessos al municipi sinó també indrets on hi hagi poca circulació o estiguin més desprotegits", ha comentat el regidor de Seguretat i Protecció Civil de Matadepera, Marcel·lí Bosch.
Les càmeres compten amb un pressupost de 26.000 euros i a les inversions d'aquest any 2020 també hi ha inclosa la renovació de la seguretat privada en algunes zones del municipi, la redacció d'un pla integral de seguretat al poble i la utilització d'un dron de vigilància.


Les càmeres de videovigilància es van començar a instal·lar ara fa uns 10 anys, i amb aquesta inversió n'hi haurà una seixantena de col·locades. Els aparells, fins ara, han ajudat  a evitar i aclarir robatoris però també actes vandàlics, segons informen des del consistori.Bosch afegeix que "les càmeres només són un complement, una eina que ens ha d'ajudar a combatre els robatoris al poble. I tant o més importants que les càmeres són la Policia Local, Mossos d'Esquadra, l'aplicació de seguretat, i naturalment, les mesures d'autoprotecció dels veïns".

 

Participació