Terrassa adequa 12 camins per prevenir incendis forestals

En total s'ha treballat sobre més de 12 quilòmetres de camins per mantenir el ferm en bon estat i garantir una amplada mínima de de 3,5 metres.

El Regidor de Protecció Civil, Xavier J. Rivero, visitant els treballs d'adeqüació al Camí de Font Espardenya.
El Regidor de Protecció Civil, Xavier J. Rivero, visitant els treballs d'adeqüació al Camí de Font Espardenya. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
24 de febrer del 2020
L’Ajuntament de Terrassa ha dut a terme un paquet d'actuacions sobre una dotzena de camins de la xarxa bàsica de vigilància i prevenció d’incendis, per mantenir-los en
bon estat. El regidor de Protecció Civil, Xavier F. Rivero, acompanyat del coordinador de Voluntaris Forestals de Terrassa, Xavier Corominas; ha visitat avui els treballs fets al camí de la Font de l'Espardenyera.  Totes les accions del pla s'han dut a terme en coordinació amb l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).

L’actuació sobre aquests camins figura al Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i ha comptat amb un pressupost total de 21.148 €, dels quals el 80% l'ha cobert una subvenció de la Diputació de Barcelona i el 20% restant l'ha aportat l’Ajuntament. En total s'ha treballat sobre més de 12 km. de camins per mantenir el ferm en bon estat i garantir una amplada mínima de de 3,5 metres. També s’han netejat els laterals dels camins (un metre per banda).

D'aquesta manera, es garanteix el pas adequat dels vehicles dels serveis de prevenció i extinció d'incendis (bombers, agents rurals, policia municipal, ADF, etc.). També s’han habilitat giradors per als vehicles i s’han realitzat actuacions per millorar el drenatge i facilitar l’evacuació d’aigua.

Els camins on s’ha actuat són el de Can Fonollet, el dels dipoòstis de Ca n'Amat de les Farines, el camí del golf als camps de Ca n'Argelaguet, el de Can Palet, el de Can Bongunyà, el Camí Vel de Matadepera, el de la Creu del Conill, el de can Salas a la Font de Ribatallada, el de la Muntanyeta de Can Arnella a la Carena de Guitard, i el de la Carena del Molinot.

Dins del mateix paquet d'actuacions, s’han fet també tasques de manteniment a la bassa de Can Guitard de la Muntanya. Concretament, s’ha netejat la bassa, s’ha comprovat el seu correcte funcionament, s’han fet les reparacions necessàries i s’ha reomplert. Aquesta bassa és un dels punts d’aigua que poden ser utilitzats en cas d’incendi tant per mitjans aeris com terrestres. Totes accions s'han dut a terme en coordinació amb l’Agrupació de
Defensa Forestal de Terrassa (ADF).