Cicle de sessions monogràfiques sobre esclerosi Múltiple

L'esclerosi múltiple, protagonista de tres sessions informatives al MútuaTerrassa

El Dr. Javier Sotoca, adjunt al servei de Neurologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, és el coordinador del cicle

per LaTorre, 2 de març de 2020 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dimecres 26 de febrer, la Unitat d’Esclerosis Múltiple del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) va donar el tret de sortida a un total de tres sessions monogràfiques sobre Esclerosis Múltiple coordinades pel Dr. Javier Sotoca, adjunt al servei. Aquesta primera va anar dirigida especialment als professionals del servei d’Urgències i se celebrarà a l’edifici docent entre les 15.30 i les 16.30h.

Tal i com expliquen des del centre mèdic, en els últims anys la complexitat de maneig de l'Esclerosi Múltiple ha anat en augment davant la presència d’un major nombre de tractaments, el desenvolupament de tractaments simptomàtics i un increment en termes de coneixement sobre les implicacions dels mateixos. Per aquest motiu i davant d’aquest context, des del servei de Neurologia s’ha apostat per aquesta iniciativa des de la vessant formativa i informativa.


En la primera essió hi ha previst abordar els conceptes clau de la malaltia com la fisiopatologia, la clínica, els criteris diagnòstics, els tipus d’Esclerosis Múltiple així com el tractament de la mateixa en poblacions especials com embarassades, menors de 18 anys o majors de 60. Tanmateix, també es tractaran els brots en termes d’actuació davant la sospita d’aparició, potencials complicacions de tractaments, malalties concominants i comorbilitats així com fluxos de derivació i vies de contacte.

El dilluns, 23 de març es celebrarà una nova sessió i en aquest cas anirà dirigida als professionals d’Atenció Primària. També tindrà lloc a l’edifici docent i l’horari serà de 16.30 a 18h. Abans però, el dilluns 2 de març el servei ha programat una sessió dirigida a pacients i familiars, així com al públic general. L’activitat se celebrarà al mateix emplaçament, en aquest cas entre les 16.30 i les 19.30h.

 

Participació