Junts per Terrassa portarà al ple municipal el foment de l'esport femení

Meritxell Lluís i Miquel Sàmper han presentat aquest dilluns en roda de premsa les propostes de la formació de cara al ple municipal de Terrassa del febrer

Meritxell Lluís i Miquel Sàmper durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Meritxell Lluís i Miquel Sàmper durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | Marc Solé
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:55h
Junts per Terrassa ha presentat aquest dilluns en roda de premsa i de la mà dels dos representants de l'agrupació a l'Ajuntament, Meritxell Lluís i Miquel Samper, les propostes de resolució que presentarà al Ple Municipal d'aquest divendres. La proposta més destacada del partit pel proper ple municipal té com a eix central el foment i promoció de l'esport femení a la ciutat.

En aquesta direcció, Junts ha elaborat una proposta composta de 10 punts argumentant que Terrassa "és una ciutat compromesa amb l'esport femení", afegint que la ciutat compta amb més de 40 entitats esportives amb secció femenina i amb diverses esportistes de primer nivell, com la waterpolista Paula Leitón, les futbolistes Marta Corredera i Vicky Losada o les olímpiques en hoquei Berta Bonastre, Gloria Comerma o Georgina Oliva, entre daltres. A més, Miquel Sàmper ha celebrat que Terrassa acollirà el Mundial d'hoquei femení el 2022. 

Explicant que "encara queda molt camí per recórrer per escurçar l'escletxa entre esport masculí i femeni", Sàmper ha exemplificat la problemàtica amb les demandes de les futbolistes de la primera divisió de futbol espanyola, les quals van fer vaga, mesos enrere, amb la intenció d'assolir un conveni que els assegurés un sou mileurista.

Per això, el partit inclou diverses línies d'actuació per potenciar l'esport femení. Alguns dels punts més destacats són el d'exigir a l'Ajuntament de Terrassa que s'adhereixi a la campanya "T'ho estas perdent", incorporar una petita biografia de les esportistes egarenques més destacades a l'apartat d'esport femení de la web de l'Ajuntament, l'obertura d'un web per compartir les bones pràctiques per la promoció de l'esport femení o el desenvolupament de línies d'actuació, implicant-hi al Consell Esportiu, mitjans de comunicació, professorat, i Regidoria d'Esports per confluir en el foment i inclusió de les dones en l'ambit esportiu, entre d'altres.

Fer difusió de la Carta de Salvaguardia dels Drets Humans a la ciutat

D'altra banda, la formació també ha anunciat que portara al Ple la defensa dels Drets Humans a la ciutat. Per a fer-ho, JxT es recolza en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, que Terrassa va signar l'any 2000. A més, tal i com ha indicat Meritxell Lluís, la ciutat és l'unica de l'Estat que compta amb una comissió, creada el 2016,  per facilitar l'exercici dels drets inclosos a la Carta.

Per això, en forma de commemoració dels 20 anys de la firma del document, el partit proposa diversos actes al voltant del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre, així com l'elaboració dels mateixos juntament amb l'Espai de Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa.

En aquesta línia, Lluís ha recordat que la plaça dels Drets Humans de la ciutat "només té una placa al terra", i per això ha anunciat, dins la mateixa proposta, la intenció de convocar el concurs d'un treball artístic obert "a tots els centres d'ensenyament de la ciutat" per ser intal·lat en aquest espai. La formació proposa que hi participin alumnes de primària i secundària, de manera que els guanyadors de cada modalitat serien instal·lats a la placa ja existent. L'Escola Municipal d'Art i disseny de Terrassa ajudaria en l'elaboració de les bases del concurs.