L’UPC acull el XIV Fòrum d’Empreses amb la participació de 62 empreses a la recerca de talent politècnic

Es tracta de l'esdeveniment d'aquestes característiques amb més participació d'empreses a Catalunya

Edició anterior del Fòrum d'Empreses d'ESEIAAT.
Edició anterior del Fòrum d'Empreses d'ESEIAAT. | UPC-ESEIAAT
LaTorre
24 de febrer del 2020
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:29h
L'espai del pàrquing de l'edifici TR5 de l'ESEIAAT (C/ Colom 11. Terrassa) acull, avui dimecres 26 de febrer, 62 carpes de 62 empreses i institucions que es desplaçaran a Terrassa per participar a la XIV edició del Fòrum d'Empreses ESEIAAT, a la recerca de talent politècnic entre l'alumnat d'enginyeria del centre. Segons informa l'organització, l'elevat nombre d'empreses interessades en participar-hi ha fet que l'esdeveniment enguany se celebri en un espai obert.

El Fòrum d'Empreses de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC) s'ha consolidat com l'espai d'interrelació entre empreses, estudiants i professionals recentment titulats i titulades dels sectors industrial, aeronàutic i audiovisual més important del país. En aquesta XIV edició del Fòrum, 62 empreses i institucions hi participen i cerquen talent.

I és que el Fòrum d'Empreses ESEIAAT és un dels punts de trobada destacats del panorama universitari de Catalunya per a alumnes d'enginyeria i per als recentment titulats, i un important pol d'atracció per a les grans, petites i mitjanes empreses que cerquen professionals altament qualificats. De fet, és l'esdeveniment d'aquestes característiques que compta amb més participació d'empreses a Catalunya. Tot i això, l'estudiantat de la UPC-ESEIAAT compta amb una formació que els habilita per formar part d'equips de treball multidisciplinaris, liderar-los, generar nous projectes, innovar, afrontar reptes i solucionar de manera eficient i eficaç els problemes que puguin sorgir.
 

L'esdeveniment és un punt de contacte entre empreses i futurs professionals del sector politècnic Foto: UPC-ESEIAAT


En aquest sentit, Lluís Gil, sotsdirector d'Empresa i Recerca de l'Escola, afirma que "tenim la gran sort d'impartir titulacions que avui en dia són claus per als sectors productius del país. Això explica, en part, l'alt nombre d'empreses que vénen a cercar talent a l'Escola. Cal afegir, també, la qualitat dels nostres titulats i de la seva formació, que incorpora una part pràctica rellevant. Aquests factors són molt atractius per a les empreses i, des de l'Escola, hi ha una aposta estratègica global en aquest sentit".

Amb més de 4.200 estudiants matriculats, l'ESEIAAT ha esdevingut una gran escola d'enginyeria a Catalunya i a l'Estat, amb més de 800 enginyers i enginyeres graduats cada any. És, per tant, un centre de formació estratègic per al país, en què més del 90 % dels titulats troben feina durant el primer any després de graduar-se i 7 dels 10 graus d'enginyeria que ofereix compten amb un 100 % d'inserció laboral.
 
A l'ESEIAAT se signen, cada any, més de 1.300 convenis de pràctiques amb més de 200 empreses que representen 410.000 hores de formació complementària remunerada realitzada per més de 900 estudiants. Aquesta xifra suposa que pràcticament tots els graduats i graduades han pogut viure una primera experiència laboral abans de titular-se.