«Tinc esclerosi múltiple i les meves capacitats no es defineixen per la meva malaltia»

"Mai vaig faltar a un exàmen per la meva malaltia"

Redacció
21 de febrer del 2020
Actualitzat el 23 de febrer a les 14:42h
"Sóc una col·legiada de l’Il.luste Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i vull fer una denúncia pública contra Alter Mútua Abogados. I ho faig, desgraciadament, de manera anònima ja que les persones que com jo patim Esclerosi Múltiple seguim patint discriminació i estigmatització com el contingut de la meva denúncia demostra.
 
Fa 12 anys vaig ser diagnosticada d’Esclerosi múltiple recurrent remitent. Des que em varen diagnosticar, quan estudiava la carrera de Dret MAI vaig faltar ni un sol dia a classe per la meva malaltia. MAI vaig faltar a un exàmen per la meva malaltia.

Posteriorment des que em vaig incorporar al món laboral MAI he faltat ni un sol dia de feina per la meva malaltia. De fet, qualsevol que comprovi la meva vida laboral, tant per compte aliena com per compte pròpia pot observar que MAI he agafat cap baixa. Ni una.
 
Però sabeu què? Les persones que patim Esclerosi Múltiple som rebutjades de pla per part d’Alter Mútua. Ni tan sols oferint un informe del nostre neuròles/neuròloga es plantegen acceptar-nos. Ni tan sols el volen veure. No el necessiten. La resposta és clara, taxativa, és ‘no’. Si vols estalvi, aquí sí que t’hi volen, si vols que t’assegurin en més o menys cobertures, directament ets exclòs o exclosa.
 
Us animo companys i companyes que us trobeu com jo que us animeu a comentar les vostres experiències, de forma anònima o no.
 
Sé d’una companya que porta mesos intentant ser acceptada. Estic amb tu.
 
Tinc esclerosi múltiple i les meves capacitats no es defineixen per la meva malaltia. De fet, l’Esclerosi em fa ser millor persona".