El Picnic Jazz es farà el diumenge 22 de març

L'esdeveniment s'inclou dins del 39è Festival de Jazz de Terrassa

PicnicJazz Terrassa 2019.
PicnicJazz Terrassa 2019. | Anna Mira
Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 09 de març a les 14:00h

De l'11 al 29 de març Terrassa i els municipis de la comarca viuran una nova edició d'un dels festivals més esperats de l'any, el Festival de Jazz, que enguany arriba a la 39a edició. L'activitat més multitudinaria del Festival i una de les més esperades és el ja tradicional Picnic Jazz, que enguany se celebra el diumenge 22 de març al Parc de Vallparadís. 

En aquesta edició, quatre formacions i artistes actuaran durant el Pícnic Jazz, que començarà a les 12 h. El primer grup en sortir a l'escenari seà la Locomotora Negra, representant el jazz més tradicional. Seguidament, actuarà el jove grup Smack Dab i en tercer lloc, arribarà l'actuació de Susana Sheiman, que amb el seu espectacle Lady Soul, retrà homenatge a la gran Aretha Franklin. Finalment, Tòfol Martinez Blues Band XL, amenitzarà la cloenda amb el gènere blues com a protagonista.

70 concerts, 300 artistes i 27 escenaris 

Una edició més La Nova Jazz Cava de Terrassa actuarà com a punt neuràlgic del Festival, però també serviran d'escenaris espais menys convencionals però ja habituals del festival, com el Parc de Vallparadís o el mNACTEC. A més, com a novetat, a la llista d'emplaçament del festival enguany s'hi suma el parc dels Catalans. Tal com ha recordat Susanna Carmona, durant el festival "el jazz s'escampa per tota la ciutat", pel que també serà present en escoles, conservatoris i biblioteques. En aquesta direcció, ha apuntat que a Terrassa "es viu el jazz tot el dia", per recordar que hi haurà activitats programades en diversos espais horaris, posant especial èmfasi en els matinals de cap de setmana.

Quant als artistes convidats, el Festival de Jazz de Terrassa torna a fer una combinació paritària entre els panorames local, nacional i internacional. D'aquesta manera, al programa hi consten grups clàssics del jazz nord-americà, congolès o brasiler, figures reconegudes del panorama anglès, francès o neerlandès, però també grups i artistes emergents del panorama terrassenc i català. Consulta aquí tot el programa del 39 Festival de Jazz de Terrassa.