La residència pública Rector Homs tindrà 24 noves places a finals d'any

La Generalitat també ha anunciat l'inici de la licitació pel futur CAP de Can Roca

Marc Solé / Anna Mira
21 de febrer del 2020
La comissió mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa celebrada aquest passat dijous 20 de febrer ha posat fil a l'agulla a diverses reivindicacions en l'àmbit de la santitat. Una d'elles és l'adequació de la cinquena planta de la residència pública Rector Homs per acollir 24 noves places. Segons ha informat l'alcalde Jordi Ballart, la Generalitat començarà les obres en les pròximes setmanes i està previst que es pugui posar en marxa a finals d'aquest 2020. 

Els treballs d'adequació tindran un cost d'un milió d'euros i permetrà que l'accés a 24 nous usuaris que se sumaran als 68 que ja hi ha. Ballart ha recordat que aquesta residència té una capacitat de fins a 144 persones. 

El futur CAP que s'ha de construir al barrri de Can Roca de Terrassa ha fet un pas endavant. La consellera de Presidència, Meritxell Budó ha anunciat l'inici de la licitació per la construcció del centre sanitari que ha de poder donar servei a 7.000 terrassencs i descongestionar el CAP Rambla. L'objectiu és ajudar a resoldre les urgències del CST i de MútuaTerrassa. 

Un altre dels projectes que tiraran endavant és la construcció d'un nou centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, Ballart ha explicat que les administracions estan amb converses amb una fundació per tal de donar resposta a una reivindicació de les famílies. 

Finalment, Generalitat i Ajuntament també tenen sobre la taula la construcció de la nova resdència per la Gent Gran al barri de Sant Pere Nord, una llarga reivindicació de la zona que podria començar a caminar en els pròxims anys. 

Nova etapa entre Terrassa i la Generalitat 

En la trobada d'aquest dijous, Ballart ha descrit la comissió bilateral de la ciutat amb la Generalitat com una nova etapa entre Terrassa i la Generalitat. "Hem passat d'una etapa de relació des dels diferents departaments amb llistes i reivindicacions passant a una de nova etapa diferent. Volem que es basi en la confiança, la cooperació i a lleialtat. La voluntat és caminar junts i el que aportar cada administració". 

Ballart ha explicat que tenen sobre la taula "una proposta d'acord estratègic que ha de permetre compartir experiències" amb Terrassa i altres municipis en diversos àmbits. Per Budó, la voluntat del Govern és "fer una aportació constructiva a la ciutat i que Terrassa també aporti tot el que pugui ser útil per a Catalunya". Ballart ha exposat que "estem disposats a implicar-nos activament i no només de manera passiva per tirar endavant nous equipaments públics i necessàris" a la ciutat.