Els Mossos faran controls d'alcohol i drogues «aleatoris» i «intensius» pel Carnaval

Trànsit fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera amb la campanya "Per Carnaval, no prenguis mal"

Control dels Mossos d'Esquadra per cap d'any.
Control dels Mossos d'Esquadra per cap d'any. | Mossos d'Esquadra
NacióDigital
21 de febrer del 2020
Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana duran a terme des d'aquest dijous fins al dimecres vinent una campanya preventiva de controls "intensius" i "aleatoris" d'alcohol i drogues a carreteres i zones urbanes, coincidint amb la celebració del Carnestoltes. Es tenen previstos 576 controls, dels quals 182 es faran el cap de setmana.

El Servei Català de Trànsit (SCT) fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera, atès que la sinistralitat enguany ha incrementat respecte al 2019, amb 18 víctimes mortals, 5 més que l'any passat. Alhora, alerta que els caps de setmana continuen concentrant la majoria de sinistres, amb el 61% del total de les víctimes mortals.

En les tres campanyes preventives de control d'alcohol i drogues de l'any 2019 es van denunciar 2.456 conductors per positiu en alcoholèmia i 911 per consum d'estupefaents.
El SCT recorda que consumir alcohol pot incrementar el risc de patir un accident i que l'única taxa d'alcohol segura és el 0,0%.

Mesures especials a Platja d'Aro i Sitges

Pel que fa al Carnaval de Platja d'Aro, aquest dissabte a partir de les tres de la tarda s'habilitaran dues mesures especials a la GI-662 (tram S'Agaró-Castell-Platja d'Aro) i a la C-31 (tram de la rotonda de la Nàutica). A partir de les set de la tarda del dissabte, s'adoptaran altres mesures per facilitar la sortida dels vehicles que provenen de Platja d'Aro, per la carretera GI-662 i per la carretera GI-666.

A Sitges, dissabte, diumenge i dimarts des de les set de la tarda fins a les dotze de la nit es tallarà al trànsit a la sortida 30 de Sitges Centre de la C-32, en sentit sud. Les sortides alternatives seran la 31, per Sitges Nord, la 26, per Vilanova i la Geltrú, i la 28, per Sant Pere de Ribes.