La Generalitat estudiarà un nou traçat de la N-150 perquè sigui una «via verda»

La consellera de Presidència ha descrit Terrassa com "la porta que uneix l'àrea metropolitana i la Catalunya Central"

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.
La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. | Marc Solé
Marc Solé / Anna Mira
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:10h
La connexió entre Terrassa i Sabadell per la N-150 podria canviar en un futur. L'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat han anunciat que estan estudiant un nou traçat per convertir la carretera en una "via verda". Terrassa ha acollit aquest dijous 20 de febrer una nova trobada de la comissió mixta que la ciutat té amb la Generalitat per abordar temes prioritaris per la cocapital vallesana. 

En l'àmbit d'infraestructures, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha explicat que s'estan estudiant mesures per millorar la connectivitat entre les dues cocapitals amb transport públic. 

La reunió l'ha presidit la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, qui ha descrit Terrassa com "la porta que uneix l'àrea metropolitana i la Catalunya Central". "El país s'ha de construir poble a poble, ciutat a ciutat", ha dit Budó qui ha qualificat la reunió "d'èxit que aborda de manera transversal tot allò que és necessari per la ciutat". 

Pas endavant pel CAP de Can Roca 

El futur CAP que s'ha de construir al barrri de Can Roca de Terrassa ha fet un pas endavant. Budó ha anunciat l'inici de la licitació per la construcció del centre sanitari que ha de poder donar servei a 7.000 terrassencs i descongestionar el CAP Rambla. També vol ajudar a resoldre les urgències del CST i de MútuaTerrassa. 

Un altre dels projectes que tiraran endavant és la construcció d'un nou centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, Ballart ha explicat que les administracions estan amb converses amb una fundació per tal de donar resposta a una reivindicació de les famílies. 

Entre d'altres projectes que s'han terballat a la comissió han estat el de treballar per la residència per a la Gent Gran al barri de Sant Pere Nord o obrir una de les tres plantes buides de les residència pública de Mossèn Homs. En aquest sentit, a finals d'any està previst que es faci l'ampliació de la residència amb l'adequació de la cinquena planta que implicarà un augment de 24 places a les 68 actuals.

També s'impulsarà el Pla Director de Rieres i "passar dels contenciosos al diàleg", ha dit Ballart. I es treballarà en l'urbanització dels espais lliures en l'esponjament de Ca n'Anglada, amb finançament al 50% entre les dues administracions, així com també amb l'ampliació de la subvenció del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) amb l'objectiu que el "PAC sigui el Hub de producció de Catalunya".

S'ha anunciat també que es construirà un cinquè plató i ampliació dels espais a la banda de les empreses que es volen instal·lar. A més a més a la zona de l'antic hospital es farà un hotel per donar serveis als clients del PAC. En aquest sentit "els dos governs coincidim que Ministeri de Foment acabi les obres de la B-40 per millorar la connectivitat del PAC", ha conclòs l'alcalde.

Nova etapa entre Terrassa i la Generalitat 

En la trobada d'aquest dijous, Ballart ha descrit la comissió bilateral de la ciutat amb la Generalitat com una nova etapa entre Terrassa i la Generalitat. "Hem passat d'una etapa de relació des dels diferents departaments amb llistes i reivindicacions passant a una de nova etapa diferent. Volem que es basi en la confiança, la cooperació i a lleialtat. La voluntat és caminar junts i el que aportar cada administració". 

Ballart ha explicat que tenen sobre la taula "una proposta d'acord estratègic que ha de permetre compartir experiències" amb Terrassa i altres municipis en diversos àmbits. Per Budó, la voluntat del Govern és "fer una aportació constructiva a la ciutat i que Terrassa també aporti tot el que pugui ser útil per a Catalunya". Ballart ha exposat que "estem disposats a implicar-nos activament i no només de manera passiva per tirar endavant nous equipaments públics i necessàris" a la ciutat.