«Bullying; en els teus ulls», el projecte d'alumnes de l'INS Santa Eulàlia que combina assetjament escolar i realitat virtual

El projecte és un dels tres finalistes dels School Learning Awards 2020, que reconeix els treballs escolars en l'àmbit de la transformació de l'educació mitjançant les tecnologies digitals

Instants de la gravació del projecte.
Instants de la gravació del projecte. | INS Santa Eulàlia
LaTorre
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 27 de febrer a les 16:55h
Un projecte sobre l’assetjament escolar d’alumnes d’imatge i so de l’institut Santa Eulàlia de Terrassa es troba entre els tres finalistes a la millor experiència amb tecnologies digitals atorgat pels School Learning Awards 2020.

Aquest concurs reconeix els projectes creats per docents i escoles de Catalunya en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals. L’objectiu dels guardons és donar a conèixer i premiar les millors experiències d’aula desenvolupades per docents i que tinguin com a objectiu l’ús innovador i inclusiu de les tecnologies digitals.

El projecte, sota el nom “Bullying; en els teus ulls” ha estat impulsat pel professor Abel Castilla i realitzat juntament amb l’alumnat de 1r del Cicle Formatiu del Grau Mitjà de vídeo, discjòquei i so de l’Institut SantA Eulàlia. D’aquesta manera, els alumnes han gravat i editat en 360º imatges que recreaven situacions d’assetjament escolar.
 

Un dels alumnes participants en el projecte. Foto: INS Santa Eulàlia


Un cop gravades i editades, les imatges es poden veure a través d’ulleres de realitat virtual, amb què l’esèctador pot mantenir una experiència immersiva i sensibilitzadora. Ara, aquest material serveic com a recurs pedagògic. Segons el professor, Abel Castilla “la combinació de l’ús de les noves tecnologies amb metodologies actives és molt important” tot defensant les noves formes d’aprenentatge, com el treball per projectes.

El guanyador de vuitena edició del certamen es coneixerà el pròxim 27 de febrer, en una cerimònia en què l'Institut Santa Eulàlia competirà juntament amb els projectes de l'Escola Cal·lípolis de Tarragoma i l'Escola Puig de les Cadiretes de Girona.