carnestoltes

Tot el que has de saber sobre la celebració del Carnestoltes a Terrassa

Les línies d’autobús es veuran afectades per les rues de dissabte i diumenge

per Redacció , 20 de febrer de 2020 a les 16:00 |
Celebració del Carnestoltes a Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa celebra aquest cap de setmana una nova edició del Carnestoltes, la 43a des de la restauració d’aquesta festa. El gruix del programa d’activitats, que organitza la Confraria de la Mascarada en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, s’inicia demà dijous amb la festa de Dijous Gras al Parc de Sant Jordi. 

Entre les 9.30h i les 12.30h, es donarà el tret de sortida als actes del Carnestoltes d’enguany, amb un festa que inclourà jocs, tallers i animacions infantils. Per divendres, recorreran els carrers del Centre les més de 40 rues organitzades per escoles i llars d’infants, que ho faran durant el matí (majoritàriament entre 10.30h i 12h) o per la tarda (entre 15h i 17h). Aquestes rues comportaran talls puntuals de trànsit al llarg del seu recorregut. Consulta aquí els horaris i recorreguts de les rues organitzades per les escoles i llars d'infants de Terrassa.


Els recorreguts de les rues del cap de setmana

La rua de Carnestoltes de dissabte, en la que prendran part més d'una trentena de comparses, sortirà a les 17.45 h de l’Estació del Nord, i finalitzarà a l’alçada del carrer del Forn, passant abans pel Raval de Montserrat, on l’alcalde, Jordi Ballart; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i d’altres membres de la Corporació Local; rebrà Ses Majestats del Carnestoltes “el Rei S.OSpitós i la Reina S.O.Spechosa", al balcó de l’Ajuntament de Terrassa, i els hi lliurarà les claus de la ciutat.
A tres quarts de set està prevista l’arribada de la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 43è Carnestoltes de Terrassa, “InS.O.Stenible”. Prèviament, Toni Garcia, monologuista egarenc lligat a la cultura popular i diversos projectes solidaris, llegirà el pregó del XLIII Carnestoltes de Terrassa. 

Diumenge, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran una vintena de comparses. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer Iscle Soler, Unió, el carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de l’Església, Rutlla i Sant Genís. 

Consulta aquí tots els detalls de les activitats programades per dilluns, dimarts i dimecres.

Rua comunitària de les escoles del Districte 2
Destaca també, per l’alta participació que aplega, la Rua comunitària de les escoles al Districte 2 que s’organitza divendres, a les 11.30 h, a l’espai de l’antic Mercadal de Martí l’Humà (davant dels Grups Montserrat) amb la col·laboració de les associacions de mares i pares de les escoles del Districte 2. L’alumnat de les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat, Salvador Vinyals, i de l’Esplai Tremola, sortiran des dels seus centres al voltant de les 10.30 h fent una rua amb animació pròpia per confluir a la cruïlla de l'avinguda de Madrid amb la de les Nacions Unides. Des d’allà faran l'últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.15 h, a l'espai de l'Antic Mercadal de Montserrat, on podran assistir a l’actuació del grup d'animació Coloraines Band per celebrar una petita festa.
 

El Carnestoltes tornarà a omplir els carrers de la ciutat. Foto: Juanma Peláez


Afectacions del trànsit durant les grans cercaviles

Les rues del cap de setmana provocaran afectacions al trànsit rodat, amb talls puntuals de circulació en diferents carrers, que també obligaran a modificar els itineraris de les diverses línies d’autobusos urbans. Així, el dissabte 22 de febrer entre les 16 i les 23 h s’anul·laran 13 parades d’autobús del centre i funcionarà una de nova a la carretera de Martorell, entre la rambla d’Ègara i el carrer d’Arquímedes. D'aquesta maneraLes vies més afectades seran les següents:

Rua de Carnestoltes. Dissabte, 22 de febrer
• De les 16 a les 19 h: tall del passeig del Vint-i-dos de Juliol, entre la rotonda
de Puig i Cadafalch i el carrer dels Ferroviaris, direcció rambla d’Ègara.
• De 17 a 23 h: rambla d'Ègara entre Doré i passeig del Vint-i-dos de juliol,
afectarà a les línies d’autobús 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i H.

Rua Infantil de Carnestoltes. Diumenge, 23 de febrer
• Afectació en autobusos: les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 i 9, que habitualment
circulen per la rambla d'Ègara, són les que es veuran afectades. Entre les 8 i
les 13.30 h es desviaran per l'avinguda d’Àngel Sallent, i el carrer de Galileu,
segons la línia.

Ball de màscares i entrega de premis

Un cop acabada la rua, el Ball de Màscares, amb actuació del DJ Alex Marteen, tindrà lloc al Recinte Firal de Terrassa dissabte a partir de les 12 de la nit. L'entrada és de 6 euros i és imprescindible acudir-hi disfressat. Durant la festa s'hi durà a terme l'entrega de premis a les comparses.

Tram lliure de soroll i zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda

Un any més, les rues de Carnestoltes de Terrassa adopten mesures per fer una festa més inclusiva. D'aquesta manera, les persones amb mobilitat reduïda comptaran amb una zona reservada, situada a la mitjana de la rambla d'Egara, a l'alçada del carrer Pau Claris.

A més, com a novetat, tant la rua de dissabtec com la de diumenge, efectuaran un tram en silenci, tenint en compte les necessitats de les persones amb autisme o amb intolerància vers el soroll i les aglomeracions. Consulta'n aquí tots els detalls.

 

 

Participació