Educació es desdiu i Terrassa començarà el curs vinent amb les mateixes línies de P3

La decisió es va conèixer aquest dimarts i assegura la continuïtat de les dues línies de cada centre pel curs 2020-2021

Les AMPA de les escoles afectades per la mesura ara descartada, durant la reunió amb la regidora d'Educació Teresa Ciurana.
Les AMPA de les escoles afectades per la mesura ara descartada, durant la reunió amb la regidora d'Educació Teresa Ciurana. | Ajuntament de Terrassa
19 de febrer del 2020
Actualitzat el 17 de febrer del 2021 a les 18:01h
El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va anunciar aquest dimarts la decisió de no tancar dues línies de P3 a les escoles Abat Marcet i França, possibilitat que s'havia fet pública a finals de setmana i contra la que les respectives AMPA i l'Ajuntament de Terrassa s'hi havien oposat. D'aquesta manera, el curs vinent, les escoles citades comptaran amb dues classes per curs, com fins ara.

Segons l'equip de govern, "és molt positiu mantenir un diàleg constant entre el Departament, l'Ajuntament i la comunitat educativa" amb l'objectiu de trobar fórmules viables econòmica i socialment. En aquesta direcció, l'Ajuntament de Terrassa ha estudiat altres alternatives per ajustar millor l'oferta de places i fer menys agressiva la retallada davant la baixada de natalitat a la ciutat.

Aquest dilluns, fins i tot, la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, va reunir-se amb les AMPA de les escoles afectades per transmetre'ls-hi el suport de l'Ajuntament de Terrassa i alhora, comunicar-los la proposta del consistori, que passava per tancar tansols mig grup a cada centre. Tot i així, segons declaracions recollides per aquest mitjà, les AMPA s'hi van oposar, reclamant que l'única solució era el tancament de cap línia.
  Així doncs, a la preinscripció escolar, que comença la setmana que ve, la mesura ja serà efectiva i les famílies interessades podran apuntar els futurs alumnes als citats centres, que gaudirà del mateix número de places que fins ara pel curs 2020-2021. 

Des que es va fer pública, les AMPA de les escoles afectades per proposta ara descartada, avisaven que la decisió d'Ensenyament no només "posava en perill l'oferta educativa" dels centres, sino que també podia comportar la segregació escolar. Per això, en declaracions a LaTorre, Joaquín Fernández, portaveu de l'AMPA Abat Marcet, no descartava hipotètiques mobilitzacions per aturar la retallada de línies.