Les rues de Carnestoltes d'aquest cap de setmana a Terrassa tindran un tram sense soroll

La mesura es fa per integrar a la festa les persones amb autisme o amb dificultats davant el soroll o les aglomeracions

Carnestoltes infantil de Terrassa.
Carnestoltes infantil de Terrassa. | Ramon Navarro
LaTorre
18 de febrer del 2020
Actualitzat el 19 de febrer a les 9:49h
Les comparses participants a la Rua de Carnestoltes de dissabte i la Rua Infantil de diumenge faran un tram del seu recorregut en silenci. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Terrassa i l'organització pretenen integrar a la festa els adults i infants amb trastorns de l'espectre autista o amb dificultats davant el soroll i les aglomeracions.

Pel que fa a la Rua de dissabte, les comparses passaran en silenci pel carrer Major, al tram comprès entre el carrer de la Unió i la Plaça Vella. Durant la Rua Infantil, el tram escollit és el carrer de la Rutlla, a l'altura del carrer del Vall i fins al de Sant Genís.

Les persones adultes i infants amb trastorns de l'espectre autista, entre altres, acostumen a tenir hipersensibilitat auditiva i els forts sorolls i les aglomeracions els resulten difícils de gestionar, provocant-los estrès i patiment. Amb aquesta mesura, es fa possible que aquests puguin gaudir de l'espectacle amb condicions adaptades.

El segment escollit en cada cas estarà senyalitzat amb diversos cartells, alguns amb la frase "Tram de la rua de Carnestoltes en SILENCI" i altres amb un pictograma. D'aquesta manera s'oferirà un espai tranquil i agradable, adaptat a les necessitats d'aquest col·lectiu.

La inclusió d'aquest tram silenciós a la Rua de Carnestoltes és fruit del treball transversal dels serveis de Cultura, Salut, Accessibilitat i Capacitats Diverses i forma part de la voluntat del govern d'eliminar qualsevol barrera física, social o mental a Terrassa.