Terrassa acollirà una exposició fotogràfica inèdita a l'Estat que obre el debat de l'eutanàsia

La mostra, obra de l'artista italiana Marika Giuriola, consisteix en retrats de la vida de Valeria, una jove en estat vegetatiu des dels 18 anys

Una de les fotografies de la mostra «Valeria».
Una de les fotografies de la mostra «Valeria». | Marika Giuriola
LaTorre
18 de febrer del 2020

Terrassa acollirà «Valeria», un recull fotogràfic inèdit a l'Estat i que vol obrir el debat de l'eutanàsia a través de retrats de la vida de Valeria, una jove en estat vegetatiu fruit d'un accident als 18 anys. La mostra, a càrrec de l'artista italiana Marika Giuriola, es podrà visitar a l'Estudi Tigomigo (C/Viveret, 17), entre el dissabte 22 de febrer i el 20 de març.

En un període de grans discussions polítiques sobre el final de la vida i coincidint amb l'aprovació al Congrés de la llei orgànica d'aprovació de l'eutanasia, Marika Giuriola s’endinsa en la realitat dels qui viuen en la seva pròpia pell una condició irreversible. “Estic convençuda que l’autodeterminació, la llibertat, passa en definitiva pel coneixement. Per això volia donar a conèixer la realitat de Valeria”, explica l’artista. 

En aquesta exposició, Giuriola hi presenta fotografies de la vida de Valeria, preses durant més de dos anys en què l'artista ha sigut testimoni i companya de la jove, que va patir un accident amb 18 anys, que li va provocar una hemorràgia cereberal i que va derivar en un estat vegetatiu persistent.

Quant a la mostra, Paulo Cacais, comissari i director de l'Estudi Tigomigo explica que Marika «volia estar a prop i les seves fotografies sinceres, allunyades de qualsevol sensacionalisme i belles, ho testifiquen.»