Esport

Hoquei inclusiu: 100 persones amb discapacitat intel·lectual entrenen amb 20 jugadors de Divisió d’Honor a Terrassa

La tercera edició del Clínic BBVA Hockey Plus va tenir lloc aquest dissabte a l'Estadi Municipal Martí Colomer de Terrassa

Un centenar de persones amb discapacitat intel·lectual van participar a la tercera edició del clínic. | FUPAR
per LaTorre, LaTorre | 18 de febrer de 2020 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
100 persones amb discapacitat intel·lectual van participar aquest dissabte a la tercera edició del Clínic BBVA Hockey Plus, un entrenament d'hoquei conduït per 20 jugadors de les lligues de Divisió d'Honor amb la col·laboració de 40 voluntaris. L'Estadi Municipal d'hoquei Martí Colomer de Terrassa va acollir l'activitat.

Durant la jornada, els jugadors, acompanyats dels seus entrenadors habituals, van realitzar un circuit tancat d'exercicis de perfeccionament, on hi treballen tècniques com la conducció, el xut a porteria les passades o el regat. 18 jugadores i jugadors de les lligues de Divisió d'Honor dels equips egarencs Club Egara, Atlètic Terrassa, Línia 22 i CD Terrassa van participar a l'activitat.


 
A més, com a novetat, en aquesta edició les persones amb discapacitat també van liderar una part de l'entrenament, dirigint als voluntaris principiants. D'aquesta manera, des de l'organització expliquen que aquesta acció afavoreix el lideratge actiu i reivindica les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual en l'àmbit esportiu".


La trobada va comptar amb la presència de Xavier Adell, president de la Federació Catalana d'Hoquei, organitzadora de l'esdeveniment juntament amb FUPAR. Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, Miguel Ángel Moreno, regidor d'esports, i Lluïsa Melgares, Tinenta d'Alcalde, també van ser-hi presents.
 
La Lliga BBVA Hockey Plus

La Lliga BBVA Hockey Plus és la primera competició regular a Catalunya entre equips d'hoquei herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual. És una lliga organitzada per la Federació Catalana i impulsada per FUPAR amb el suport de BBVA.

L'objectiu de la lliga és que persones amb discapacitat intel·lectual que juguen habitualment a hoquei herba gaudeixin d'una lliga organitzada i amb els mateixos drets i deures que la resta d'equips de hoquei El projecte contribueix a crear una societat més respectuosa amb la diversitat i garanteix que les persones amb discapacitat gaudeixin dels mateixos drets com a persones i també com a esportistes.

Els jugadors de la lliga BBVA Hockey Plus pertanyen a diferents entitats o escoles d'educació especial del territori i participen en aquesta lliga conjuntament amb nou clubs d'hoquei catalans: Club Egara, Atlètic Terrassa HC, CD Terrassa, Barça, Junior FC, RC de Polo, Catalonia HC, Línia 22 HC i Iluro HC.

 

Participació