L'Ajuntament de Terrassa reclama que es paralitzi «immediatament» el pla de supressió de línies educatives a la ciutat

El govern municipal demana diàleg i mostra el seu suport a les escoles, Abat Marcet i França, on el Departament d'Educació vol suprimir una classe de P3 el curs vinent

L'Escola Abat i Marcet de Terrassa.
L'Escola Abat i Marcet de Terrassa. | Google Maps
LaTorre
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:19h
La setmana passada coneixíem la intenció per part del Departament d'Educació de suprimir una de les línies de P3 de l'escola Abat i Marcet de Terrassa basant-se en les previsions de baixa natalitat als barris de l'entorn. En aquest sentit, l'AMPA del centre va mostrar el seu rebuig cap a la proposta, al·legant que potenciava la segregació escolar i posava en perill el projecte educatiu de l'escola.

Ara el govern municipal de Terrassa ha volgut expressar el seu suport institucional a l'escola Abat Marcet i a la França, que també patiria la supressió d'una de les classes de P3. En aquesta direcció, el consistori egarenc ha anunciat la seva intenció de reunir-se amb les AMPA dels dos centres i també amb el Departament d'Eduació.

Des de l'Ajuntament de Terrassa es considera que "cal treballar perquè la prioritat del Departament i les necessitats de la ciutadania i la ciutat concordin i així poder garantir el projecte educatiu de la ciutat" dels anys vinents. Per això, l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha fet arribar als grups municipals una proposta de declaració institucional amb la intenció de demanar diàleg i debat davant d'una situació que "pot condicionar el projecte educatiu de la ciutat".

En el mateix discurs previst des de l'equip d'alcaldia es demana al Departament d'Educació que es paralitzi "a efectes immediats" el pla de reducció de l'oferta de P3 a la ciutat, i s'hi reclama veu tant per al consistori terrassenc com per al conjunt de la comunitat educativa. Així doncs, es vol fer front a la problemàtica basant-se en una relació "de confiança mútua i respecte", amb la intenció de trobar les millors solucions per a les famílies i els infants.
 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i el Conseller d'Educació, Josep Bargalló Foto: Marc Solé



La Pepeta, en contra del tancament de línies a l'escola pública terrassenca

D'altra banda, la Plataforma d'AMPA i AFA de l'Escola Pública a Terrassa (Pepeta), també ha manifestat la seva disconformitat davant les previsions del Departament d'Educació "en un context de saturació de classes, dificultat de gestió de matrícula viva i una crònica mancança de recursos a l'escola pública".

Des de la Pepeta consideren injusta "l'intocabilitat" de l'escola concertada i denuncien que aquest fet accentua les desigualtats i la segregació escolar. A més, indiquen que la baixada de la natalitat "no pot revertir l'oferta escolar pública" i la consideren una oportunitat "històrica" de baixar les ràtios a classe per millorar les condicions pedagògiques.

L'associació educativa també celebra el compromís públic de Jordi Ballart, i confien que l'executiu municipal no permeti fer efectiva la decisió, la qual defineixen atac frontal a l'educació pública a Terrassa. En aquesta línia, declaren rebutjar "frontalment" la decisió i no descarten mobilitzacions per a reclamar una escola pública de "qualitat, inclusiva, universal i participativa".