Recollida de residus

Ullastrell tindrà recollida de residus porta a porta l'octubre del 2020

per LaTorre, 13 de febrer de 2020 a les 13:30 |
Vista panoràmica d'Ullastrell. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern municipal d'Ullastrell va portar al Ple d'aquest dimecres l'aprovació dels plecs per a la licitació del nou canvi de model de recollida de residus d'Ullastrell, que a l'octubre passarà a ser porta a porta. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Ullastrell presenta unes dades molt per sota dels objectius marcats per la Unió Europea, Catalunya i Consorci de Residus del Vallès quant a reciclatge en el sistema de recollida selectiva. D'aquesta manera, el municipi presenta unes dades del 42%, molt per sota del 60% que marca la UE. En canvi, municipis com Matadepera o Vacarisses, que utilitzen el sistema porta a porta, presenten un percentatge del 90 i 80%, respectivament, fet que demostra els bons nivells de reciclatge quant al citat model.


El canvi de sistema comportarà un augment dels costos de la gestió de la recollida de residus, que passarà a costar 168.455 euros anuals, costant-ne 129.000 la recollida, 28.550 la neteja viària i 10.905 la gestió de deixalleria. La contractació serà de quatre anys i un any de pròrroga i es preveu començar el pròxim mes d'Octubre de 2020. Abans però es farà una campanya informativa i de sensibilització ciutadana.

A més, tal com indiquen fonts municipals, aquest és un nou pas projectat pel govern municipal emmarcat en la voluntat de seguir cuidant el medi ambient i l'entorn del municipi. En aquest sentit, en els darrers anys, ja s'han aplicat polítiques mediambientals a Ullastrell com que tots els edificis municipals s'escalfen totalment o parcialment amb biomassa, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola, la col·locació de llums les en l'enllumenat públic, les neteges forestals o la darrera inauguració de la deixalleria municipal.

 

Participació