Ciutadans proposa premiar amb un kit antiexcrements als propietaris que inscriguin els seus gossos al cens de mascotes

La proposta es debatrà al proper ple municipal del 28 de febrer

LaTorre
12 de febrer del 2020
El grup municipal de Ciutadans proposa realitzar una campanya municipal per "premiar als propietaris de gossos que inscriguin a les seves mascotes en el cens municipal amb kits gratuïts per a recollir les deposicions sòlides i netejar l'orina dels carrers".

El portaveu del Grup Municipal del partit a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, explica que la iniciativa, que es debatrà en el pròxim ple, pretén incentivar amb aquest obsequi perquè els ciutadans compleixin amb la seva obligació de censar a les seves mascotes i poder així disposar d'una radiografia real del nombre d'animals de companyia que hi ha a Terrassa.

González, a més, indica que els kits inclourien "un rotllo de bosses per a recollir excrements i un envàs per a emplenar amb líquid desinfectant per a miccions dels animals, evitant taques permanents en la via pública així com danys en el mobiliari urbà".

Finalment, el portaveu de la formació taronja ha conclòs que "aquesta fórmula, que ja s'està aplicant en diverses ciutats d'Espanya, permetria solucionar les inquietuds veïnals i els problemes de convivència, tenir una ciutat més neta i disposar d'informació fiable sobre el cens de mascotes per a una millor gestió de l'espai públic en relació amb els animals de companyia". D'aquesta forma, "serà possible avançar en temes com el respecte i el benestar animal sense recórrer a la denúncia".

Segons l'agrupació política, els kits no només es lliurarien a les persones que realitzin registres per primera vegada, sinó que també hi tindrien dret els propietaris que ja han complert amb aquesta obligació i que ho sol·licitin en qualsevol de les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà.