El primer Fòrum per l'Emergència Climàtica de Viladecavalls tanca amb èxit de participació

L'esdeveniment va ser promogut per FEM Viladecavalls i va tenir lloc dissabte al Centre Cívic Paco Cano

Taula de debat al Fòrum de l'Emergència Climàtica.
Taula de debat al Fòrum de l'Emergència Climàtica. | FEM Viladecavalls
LaTorre
10 de febrer del 2020
El Centre Cívic Paco Cano de Viladecavalls va acollir aquest dissabte la celebració del primer Fòrum de l'Emergència Climàtica del municipi. Més d'una cinquantena de persones van assistir als actes, que incloïen taules de debat, activitats pels infants. En aquesta primera edició, la temàtica protagonista va ser la mobilitat sostenible.

La jornada va arrencar a les onze del matí amb una taula moderada per la regidora de Fem Viladecavalls Marisa Martínez on dues activistes de Fridays for Future van situar el context d'emergència climàtica en què estem immersos i on van explicar que els i les joves d'arreu del planeta s'estan mobilitzant per reclamar a les institucions accions immediates. A continuació, Marc Taulats, de la PTP (Associació per a la Promoció del Transport Públic) va demanar més inversió i planificació en mobilitat sostenible a la comarca i una governança conjunta d'aquests temes al Vallès.
 

Taula de debat al Fòrum de l'Emergència Climàtica. Foto: FEM Viladecavalls



En paral·lel al Fòrum, els més petits van poder participar d'uns tallers de treballs manuals on nens i nenes van elaborar missatges a favor del canvi d'hàbits de mobilitat i construir vehicles amb materials reciclats. També la pausa-cafè va ser completada amb productes ecològics, de proximitat I sense plàstics.

La darrera taula la van protagonitzar les Associacions de Veïns i Veïnes de Can Trias, les Carenes de Can Turu, Sant Miquel Parc, el Molinot i les casetes de Can Mir. Totes elles van coincidir en la necessitat de treballar conjuntament en algunes prioritats com és l'augment de les freqüències de la R4, el perllongament de la línia 5 d'autobús fins a Sant Miquel, els accessos en transport públic als centres de salut i la millora de la connectivitat interna a Viladecavalls tant en autobús com a peu i en bicicleta.
 

Més d'una cinquantena de persones van assistir a la jornada. Foto: FEM Viladecavalls



Per acabar, l'organització va donar les gràcies als assistents i va manifestar la seva satisfacció per una "jornada molt profitosa de debat i propostes". A més, va comprometre's a traslladar les conclusions extretes de l'acte a les "institucions pertinents", i no descarta promoure més Fòrums relacionats amb altres vessants de l'emergència climàtica, com el consum i l'alimentació responsable o la transició energètica.