1 de 10
Esport

Terrassa optarà a Ciutat Europea de l'Esport 2021

La ciutat ultima els preparatius de la candidatura, que es presentarà el pròxim 30 de juny

Mitja Marató de Terrassa 2020 | Badia Casanova BCF
per LaTorre, 6 de febrer de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ultima els preparatius per a presentar la ciutat com a candidata a ser designada Ciutat Europea de l'Esport l'any 2021. La proposta va ser aprovada el 29 de juny de 2017, i ara la preparació de la candidatura arriba a la recta final, amb l'elaboració i presentació del dossier per entregar a l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe) abans del 30 de juny per a formalitzar la candidatura.

Un cop es presenti i s'accepti la candidatura, s'espera que un Comitè avaluador d'ACES Europe visiti Terrassa el proper octubre, per comprovar sobre el terreny les infraestructures, instal·lacions o activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats com la facilitat d'accés per a la pràctica esportiva, els clubs i associacions esportives de la ciutat, o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l'esport.


En cas de resultar escollida com a Ciutat Europea de l'Esport, Terrassa tindria l'oportunitat d'acollir i organitzar un ampli ventall d'activitats lligades a la pràctica esportiva, així com establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa. ACES Europe atorga el reconeixement com a ciutat europea de l'esport a ciutats d'entre 25.000 i 500.000 habitants, i té una vigència d'un any.

El reconeixement de Ciutat Europea de l'Esport, el concedeix des de l'any 2001 l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l'esport.


Per al regidor d'Esports de Terrassa, Miguel Angel Moreno, «aquesta candidatura referma el compromís d'aquest Equip de Govern amb l'esport i en treballar per a situar Terrassa al lloc que es mereix com a referent esportiu a nivell nacional i internacional. La ciutat disposa d'un teixit esportiu fort, amb clubs i atletes de primer nivell, així com un potent esport de base i amateur. Potencialitats que, sens dubte, ens fa ser optimistes de cara a la candidatura».
 
Participació