Rècord: 14 milions de persones van utilitzar els autobusos urbans de Terrassa el 2019

El nombre de viatgers ha crescut un 5,33% respecte a les dades del 2018

Un bus circulant per la rambla d'Ègara.
Un bus circulant per la rambla d'Ègara. | Adrià Costa
LaTorre
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:37h
El servei d'autobusos urbans de Terrassa, gestionat per l'empresa Transport Municipals d'Ègara (TMESA) va donar cobertura a 13.992.585 persones durant el 2019, el que suposa un increment del 5,33% respecte a les dades registrades el 2018. De dilluns a divendres, la mitjana de persones transportades se situa en 53.400 per dia.

El mateix estudi detalla que les línies que han transportat més usuaris han estat, per aquest ordre, l'L1, l'L3, l'L8 i l'L9, amb més d'1,7 milions de viatgers cadascuna. Mentre que les línies L2, L4 i L5 han registrat una mitjana d'1,2 milions de desplaçaments, respectivament.

La tinenta d'alcalde de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, valora molt positivament l'increment de persones usuàries el 2019 i també en destaca la fiabilitat del servei: "Es compleixen els horaris dels viatges estipulats en un 99,6%. Aquesta fita s'ha pogut assolir, entre altres accions, per la incorporació de 10 vehicles híbrids nous, que han permès baixar l'edat mitjana de la flota i també millorar les freqüències de pas d'algunes línies", ha afirmat Melgares.

Promoure l'ús del transport públic

Per a la tinenta d'alcalde també ha estat clau l'ampliació de la cobertura horària a totes les línies de la xarxa d'autobusos: "Des del mes de juny, s'ha registrat un increment de gairebé mig milió de viatgers que han utilitzat l'autobús gràcies, en part, a les noves franges horàries cobreixen necessitats de mobilitat més àmplies i adequades als usuaris".

En aquest sentit, Melgares ha reafirmat la voluntat política de l'equip de Govern per continuar promovent i fomentant l'ús del transport públic, ja que "aquesta és una peça clau de la Revolució verda i, a més de modernitzar i millorar la xarxa de busos, també treballem per garantir una bona intermodalitat a Terrassa. Volem que les persones vegin com una alternativa atractiva i eficient l'ús del transport públic".

L'èxit de la nova T-Hospital

D'altra banda, Melgares destaca l'èxit de la posada en marxa de la nova targeta T- Hospital, a mitjans de desembre, que en el seu primer mes de funcionament ja va emetre 5.900 targetes. "Es tracta d'una mesura que, com totes les que s'estan aplicant, pretén fer més fiable i atractiu el transport públic perquè la ciutadania l'esculli a l'hora de fer els seus trajectes quotidians, perquè és responsabilitat de totes i tots actuar de manera sostenible", ha explicat.