Tot el que has de saber sobre els actes de celebració dels 40 anys dels Castellers de Terrassa

La colla blau turquesa estrena logo commemoratiu, preveu produïr cervesa artesana i organitzarà un festival de 40 hores ininterrompudes, entre d'altres

Actuació dels Castellers de Terrassa.
Actuació dels Castellers de Terrassa. | Castellers de Terrassa
05 de febrer del 2020
Aquest dimarts els Castellers de Terrassa van presentar a la seva seu els principals actes programats de cara a celebrar els 40 anys des del naixement de la colla. Les activitats de celebració començaran el pròxim mes de maig i s'allargaran fins al maig vinent, coincidint amb la data de fundació de l'entitat.

El primer acte previst per la celebració del 40è aniversari serà el 9 de maig amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa, en què es reproduirà la caminada que feien els castellers de Martorell quan venien a actuar a Terrassa. Des de la colla recorden que el 2016 ja es va recrear l'acció, "mantenint l'esperit de la colla d'apropar l'esperit casteller de l'època".

La setmana següent, entre el 15 i el 17 de maig, els Castellers de Terrassa organitzaran un festival de música que esperen que sigui "un dels actes més multitudinaris i amb més ressò". L'objectiu de la colla és poder oferir 40 hores ininterrompudes d'activitats diverses durant el certamen, per les quals s'oferirà una entrada a preu mòdic amb entrada i sortida lliure durant la celebració. El Recinte Firal acollirà l'esdeveniment, que preveu comptar amb grups de cultura popular i grups locals de música, per a tots els públics.

El 14 de juny arribarà l'activitat més esperada de la celebració: la Diada castellera del 40è aniversari dels Castellers de Terrassa, que tindrà lloc al Raval de Montserrat. Aquell dia, els amfitrions estaran acompanyats de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants. El dia abans, el dissabte 13, es durà a terme l'acte protocol·lari de les celebracions, en què es farà un repàs dels 40 anys d'història de la colla egarenca amb la participació d'algun dels seus membres històrics.

Els actes de celebració del 2020 culminaran a l'octubre, quan la colla actuarà a Zumaia, al País Basc. Des dels Castellers apunten que serà una gran manera "de seguir agermanant cultures i exportant el fet casteller". Anys després de visitar Mutriku, al mateix territori, els Castellers de Terrassa tornen a un lloc "on es van sentir molt ben acollits". Ja al 2021, es realitzarà un acte de reconeixement a les empreses i entitats que hagin col·laborat amb la colla durant la seva trajectòria i es preveu la publicació d'un llibre.

Logotip commemoratiu

Durant la presentació dels actes dels 40 anys, també es va desvelar el logotip commemoratiu, i del que se'n faran diverses peces de marxandatge, com samarretes. De les 15 propostes arribades en un concurs obert promocionat per l'entitat, el disseny guanyador va ser el del dissenyador gràfic egarenc Jordi Dobón, que va ser premiat amb 200€. Fonts consultades per La Torre destaquen que l'elecció no va ser fàcil donada "l'alta qualitat dels dissenys enviats".
 

Logotip commemoratiu dels 40 anys dels Castellers de Terrassa. Foto: Castellers de Terrassa


I per celebrar, cervesa

Amb l'excusa del seu 40è aniversari, els Castellers de Terrassa tenen previst fabricar una cervesa pròpia, etiquetada amb signes identificatius de la colla amb la col·laboració de Cerveses la Resclosa. D'aquesta manera, tot i que lamenten que serà difícil produir el líquid amb els colors de la colla, des de l'agrupació destaquen la seva satisfacció per col·laborar amb el comerç de proximitat i indiquen que servirà per obsequiar les colles amb qui coincideixin durant l'any.