Terrassa augmenta en un 124% les atencions al col·lectiu LGTBI

El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa ((SAI DASIG) va fer el 2019 un total de 760 atencions

Banderes LTBI i trans
Banderes LTBI i trans | Europa Press
LaTorre
04 de febrer del 2020
El Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa (SAI DASIG) va fer durant el 2019 un total de 760 atencions, més del doble que el 2018. L'òrgan va néixer el 2017, arran un conveni amb la Generalitat que ampliava les competències de l'Ajuntament en la matèria i l'integrava a la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral LGBTI de Catalunya.

Des de l'Ajuntament expliquen aquest increment amb tres factors: una major difusió del servei a través de xerrades, formacions, xarxes socials, l'extensió de la cobertura a altres municipis de la rodalia de Terrassa com Matadepera, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Rellinars i Castellbisbal i l'ampliació de l'equip, que fa del SAI DASIG un dels més complets en la matèria a Catalunya.

El 2019, el servei va atendre un total de 131 persones, un 50% més que l'any anterior. D'aquestes 131 persones, el 62% van ser joves de 12 a 19 anys i un 19,21% han sigut familiars directes de persones del col·lectiu, principalment mares.

 
Des del consistori destaquen la diferència numèrica entre les atencions i les persones ateses, que "posa de rellevància" que la millora del servei ha permès atendre més persones i atendre-les més vegades. D'altra banda, les ajudes a l'àmbit familiar s'han fet extensives a projectes diversos, com l'Espai de trobada per a famílies, en què aquestes poden treballar les emocions i sentiments amb relació a la convivència i compartir-hi estratègies d'acompanyament educatiu amb altres famílies.

Canvi de nom en documents personals

El SAI DASIG també ofereix des de fa dos anys suport en la tramitació del canvi de nom de la documentació de les persones trans, ja sigui per al canvi de nom al DNI, la Targeta Sanitària Individual o per a les targetes de transport, tant en majors com en menors d'edat. L'any 2019 s'han registrat setze canvis de nom a la Targeta Sanitària Individual i sis a la targeta de transport T-16.