Vacarisses aprova les bases per atorgar subvencions a les entitats

L'oposició està preocupada per la seguretat al municipi

Ple municipal ordinari de gener a Vacarisses.
Ple municipal ordinari de gener a Vacarisses. | Aj. Vacarisses
Redacció
03 de febrer del 2020
El primer ple ordinari de Vacarisses l'any 2020 ha aprovat, per unanimitat, les bases específiques que regulen l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament a les entitats i associacions del municipi. Tot i que els criteris són els mateixos de l’anterior convocatòria, el fet d'haver aprovat els pressupostos al novembre, "les entitats disposaran de més temps per realitzar els tràmits necessaris i rebre l’ajut”, ha destacat el regidor de Participació Ciutadana, Albert Salamé.

L'oposoció, preocupada per la seguretat 

El ple va comptar amb la moció de l'oposició en relació a la "preocupació per l’increment de la inseguretat ciutadana a Vacarisses, que es concreta amb robatoris, alguns amb força i amb la presència dels mateixos veïns dins del seu domicili". El portaveu d'UIPV, Josep Maria Gibert, ha puntualitzat que malgrat ser conscients dels recursos de l’Ajuntament "que la policia local fa tot el que pot, creiem que es pot anar més enllà, fent pressió”.

El text, que no va tirar endavant pels vots en contra del govern, demanava instar el govern de la Generalitat a “impulsar les actuacions policials necessàries i coordinades per resoldre aquesta problemàtica”, i la Fiscalia General de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia a ser “amatents en les fases de graduar les peticions de pena, de les sentències i de considerar la reincidència”.

La moció va rebre el suport de Veïns per Vacarisses (VxV) i Ciutadans (Cs), mentre que ERC, PSC i Movem Vacarisses (MV) van abstenir-se. L’alcalde del municipi, Antoni Masana, qui, precisament, té les competències de Seguretat Ciutadana, va remarcar l’aposta de l’Ajuntament per la seguretat, detallant que la partida destinada a la policia és de les més elevades del pressupost -750.000 euros anuals- i que s’està treballant en millores com la instal·lació de més càmeres, la incorporació d’un altre agent o una app per avisar directament la policia en cas d’emergència.

El govern es posiciona en contra de les resolucions de Torra i Junqueras

ERC va presentar l’altra moció de la sessió plenària d’ahir. En aquest cas, es mostrava el rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i la retirada de la seva credencial de diputat. També es va rebutjar la resolució que nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

En aquest sentit, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vacarisses va expressar el seu suport a les actuacions que es prenguin des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya “per defensar els drets del president i dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili”, a més d’instar l’Estat espanyol “a trobar una solució política al procés que viu el nostre país” i reclamar “la posada en llibertat dels presos i les preses polítiques, el lliure retorn dels exiliats i les exiliades, i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania de Catalunya”. Com a electes locals, van assegurar “mantenir el compromís de seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya i que siguem els catalans qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics”. La moció va ser aprovada, tot i l’abstenció de VxV i el PSC, i el vot contrari de la regidora de Cs, Estefanía Muñoz, que va afirmar: “Acatarem allò que digui la JEC”.