Terrassa modifica els requisits per a atorgar ajudes a l'IBI en famílies monoparentals

Les víctimes de violència de gènere, entre d'altres, podran sol·licitar l'ajut sense ser titular de l'immoble d'on resideixen, requisit indispensable fins ara

Instants del Ple Municipal d'aquest divendres.
Instants del Ple Municipal d'aquest divendres. | Marc Solé
31 de gener del 2020
Actualitzat el 03 de febrer a les 9:49h
El Ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat en el Ple Ordinari d'aquest divendres una modificació de les bases per l'atorgament d'ajuts econòmics adreçats a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI)per a les famílies monoparentals. En aquesta línia, s'han ampliat els supòsits dels ajuts per a poder-lo concedir a més famílies.

Segons la legislació vigent només es considera una família monoparental quan aquesta està formada per un sol pare o mare que convisqui amb un o més fills menors de 21 anys (o de 26 si encara estudien) que depenguin econòmicament del progenitor o progenitora.

Fins a l'aprovació d'aquesta proposta, la convocatòria havia de ser efectuada per la persona titular de l'immoble, però ara s'obren excepcions que no hauran de complir aquest requisit. D'aquesta manera, les víctimes de violència masclista, les persones que hagin patit l'abandonament de la parella, i les persones que tinguin la parella a la presó o a l'hospital durant un any o més, podran presentar la sol·licitud corresponent sense haver de ser titulars de l'immoble que habitin.

Després de l’aprovació inicial, caldrà passar el termini d’exposició al públic i, després de l’aprovació definitiva, es convocaran els ajuts i s’anunciarà el termini de presentació de sol·licituds, que es preveu que comenci a mitjans del mes de març. Consulta aquí el calendari fiscal i la informació relacionada.

L'import a atorgar dependrà del nivell ingressos familiars i oscil·larà entre el 5% i el 50% de la quota de l'IBI. La proposta de modificació de la llei municipal s'emmarca dins d'una proposta de l'actual govern de coalició egarenc, un dels propòsits principals del qual es centra en "oferir ajuts socials i beneficis fiscals a les situacions personals i familiars que poden comportar desigualtats socials".