Melgares reclama una llei estatal que reguli els preus del lloguer per evitar «preus abusius»

Els veïns d'un bloc de Terrassa s'han plantat davant l'increment dels preus del lloguer d'un fons voltor

El bloc de Terrassa afectat per Lazora
El bloc de Terrassa afectat per Lazora | Afectats per Lazora Terrassa
30 de gener del 2020
Actualitzat el 31 de gener a les 12:58h
L'Ajuntament de Terrassa assegura que farà "tot el possible" per evitar que la política immobiliària dels fons voltors, i en concret de Lazora, impregni la ciutat. En una conversa amb LaTorre, la tinenta d'alcaldia d'Habitatge, Lluïsa Melgares, ha lamentat que "actualment hi ha molt poques eines per limitar el preu de l'habitatge" i ha intepel·lat el govern del PSOE i Podemos perquè creïn "una llei que ho reguli". 

Actualment es disposa del Decret llei 17/2019 pel qual les administracions poden posar multes a les propietats sempre que incompleixin la llei, però avui en dia, incrementar el lloguer no és il·legal. No obstant això, l'ajuntament terrassenc es compromet a estudiar totes les vies possibles "perquè els fons voltors no marquin la vida dels ciutadans", afegeix Melgares. 

Melgares s'ha reunit amb els veïns afectats del bloc de pisos de la carretera de Montcada de Terrassa a qui els ha ofert mediació amb la propietat i estudiar el cas. El fons voltor fa un increment del 80% dels preus del lloguer però alhora bonifica durant uns anys el pagament. "Una pujada emmascarada", considera la tinenta d'alcaldia. 

Front comú amb els altres municipis

Melgares s'ha posat en contacte amb el Sindicat de Llogateres de Catalunya que coordina els veïns afectats a les diferens poblacions però es compromet a parlar amb la resta d'ajuntaments per fer "accions conjuntes". "Hem de ser valents en aplicar la normativa que tenim però tampoc soluciona el fons de la qüestió", diu Melgares. Afecta a centenars de veïns de Barcelona, Badalona i L'Hospitalet de Llobregat.